Terug in het land van...Dinsdsag, twee weken geleden, brachten we het eerste dagdeel nog door aan het zwembad en strand van Zanzibar. Te voet, via dalla dalla en taxi brachten we onszelf weer terug naar het vliegveld van Zanzibar. Daar voor het boarden even snel mail checken, want er was gratis WiFi. Wat een geweldig nieuws in mijn inbox!! Vanaf maart zal ik voor onbepaalde tijd voor 32 uur in de week deel uit maken van het verpleegkundig team op de PAAZ van het CWZ. Precies zoals ik het zo graag wilde. Door het dolle heen vloog ik met Meagan via Nairobi naar Entebbe. Nog ruim een maand genieten van deze droomreis, straks een vaste baan dus wat minder zorgen omtrent geld.
Na middennacht arriveerden we in Entebbe, waar de ooms van GICHBELU (Peter, Pascal en Joseph) ons keurig mzungu-time stonden op te wachten. Super om hen weer te zien!!

Daar waren we weer. Terug in het land van de boda boda’s, overvolle matatu’s, bananenbomen en de Lugandese taal. Terug in het land van de eeuwige discussie om een eerlijke prijs en ‘mzungu bye’ roepende kinderen. Terug in het land van de slechte communicatie of beter gezegd gebrek aan er toe doende communicatie. Terug in het land van corruptie. Terug in het land van de jongens en ooms van GICHBELU die onze harten hebben gestolen. Terug in het land van vele leerzame, waardevolle en onvergetelijke herinneringen. Terug in Uganda.
Klaar om nieuwe herinneringen te maken. Inmiddels zijn ze gemaakt, 13 wederom onvergetelijke dagen in Uganda zitten er op. Hier weer een poging jullie mee te nemen in mijn belevenissen.

Woensdags verwelkomde Uganda/Kampala ons met een dag vol regen. Perfect weer dus om Snakes en Ladders maar weer eens uit de kast te halen en in het donkere hol van de jongens met hen spelletjes te spelen. Heerlijk om de smoeltjes van de jongens weer te zien stralen en ook de andere helft van het begeleidingsteam weer te zien.
Tegen het eind van de middag luisterde het weer naar wat we met de jongens hadden gezongen ‘rain, rain, go away, come back another day’. Een stel vieze varkens spelend in een modderpoel is een betere omschrijving van wat ik zag dan twee teams die samen een voetbalwedstrijd speelden. Vermakelijk was het wel, dus niets te klagen. ‘This is African football’, zeiden de andere supporters. ‘This is Africa’, zouden we die week nog vele malen te horen krijgen als we ons weer eens ergens over verbaasten of druk maakten.

De volgende dag zochten we de jongens weer op. Of we weer Snakes en Ladders wilden spelen? ‘Jongens, kennen jullie niet ook nog een ander spel?’ Kaarten maar en weer een dagdeel voorbij. De middag vulden we met rondlopen door Kampala, de was op zijn Afrikaans (dus met de hand) doen op de binnenplaats van de ooms en het bijwonen van Pascal zijn voetbaltraining. Ook kleine Reagan (een van de jongens, met voetbaltallent) mocht met het grote spul mee doen. Leuk om te zien! Peter, Meagan en ik hadden naast Reagan ook Rashid en Kevin meegenomen op bij de training te kijken.
We namen de 3 jongens na de training mee door het drukke Kampala naar de Shoprite en een ander grote supermarkt omdat we wat boodschappen wilden doen. Niet wetend dat de avond zo echt een avondje uit werd voor deze jongens.
Bij de ingang van de tweede grote supermarkt kwam Rashid naar me toe. ‘Mam, bedankt!’, zei hij met een brede glimlach op zijn gezicht. Noemde hij me nu mam? Waarvoor bedankt hij me? Ik vroeg Rashid waarom hij me bedankte. ‘Ik ben zo blij, het is de eerste keer dat ik bij deze grote supermarkten naar binnen ga. Bedankt mam.’ Ik wist niet waardoor ik meer beduusd was. Dat de kleine jongen me mam noemde of omdat een 11 jarige jongen door het dolle kan zijn omdat hij voor het eerst een grote supermarkt binnen gaat. Hij keek zijn ogen uit. Toen ik later op de terugweg door het mega-chaotische Kampala achterom keek zag ik hem dansend over straat gaan. Ik wees Peter, die me als een blinde begeleide hond begeleed door de stad, op het tafareel. Peter vertelde me dat Rashid zo blij was, omdat hij voor het eerst in de grote supermarkt was geweest. Omdat hij van Meagan en mij een zak snoep had gekregen om met de andere jongens te delen en omdat hij voor het eerst een eigen plastic afsluitbare flesje cola vasthield. ‘Rashid, waarom neem je geen snoepje, waarom drink je niet wat van je cola?’, vroeg ik. ‘Nee, mam. Je mag niet lopend eten en drinken. Dat doe ik thuis, dan deel ik het met de anderen voor we gaan slapen. Mag het even bij jou in de tas?’. Ik smolt... Mijn kleine lieve Rashid, vanaf begin af aan al mijn lieveling. Komt altijd naar me toe om me extra welkom te heten, bedanken, een knuffel te geven of gewoon om even wat te zeggen. Nu wist ik het zeker, ik moet en zal deze jongen gaan sponsoren, een idee wat ik al wel in mijn hoofd had maar eerst nog goed over na wilde denken. ‘Is goed Rashid, mijn zoon.’

Vrijdag was wederom een regendag. Joseph vertrok zoals alle dagen om half 7 in de ochtend naar zijn werk. Eerst het ene baantje in de ochtend, vervolgens tot vaak 7 in de avond het andere baantje. Dat voor een schammel loon van nog minder dan 2 euro op een dag. Ook Pascal had deze ochtend een klusje, ging ergens een laptop maken. Dit bood voor Meagan en mij de gelegenheid met de boda boda naar Brood te gaan voor een lekker ontbijt. Dit ontbijt smaakte me een stuk minder toen ik besefte dat ik in een uur tijd 3 dagen salaris van Joseph had opgemaakt. Wat zijn de dingen in het leven toch ook eerlijk verdeeld...
We besloten te voet terug te gaan. Het New Bakuli guesthouse waar we deze dagen verbleven was vlak bij de Nationale Moskee. Deze stak overal bovenuit dus verdwalen konden we niet. Na ander half uur kwamen we aan bij het huis van de jongens. Ook in de buurt van het guesthouse en de Moskee. Vanuit daar vertrokken we met Peter en Pascal de sloppen in.
De sloppen maakten wederom een onuitwisbare indruk op me achter. Dit keer niet zo zeer meer het geheel, want dit stond nog op mijn netvlies gebrand. Nee, we ontmoetten weer het 10 jarig jongetje waarover de ooms zich de vorige tour door de sloppen ook ontfermden. Wederom totaal stonded van de Kerosine, maar ondanks dat kon je in zijn ogen zien dat hij dit leven niet wilde. Hij vroeg ons, zoals de meeste mensen in de sloppen, om hulp. Ik vroeg de ooms waarom ze hem niet ook konden helpen. ‘Geen plaats, geen faciliteiten’, was het te verwachten antwoord. Het huis van de jongens bied ruimte voor 3 opeengepropte stapelbedden van 3 hoog, waar nu al 11 jongens + 1 oom verblijven. Er kan echt niemand meer bij... Het enige wat de ooms voor deze jongen kunnen doen is hem zo nu en dan wat aandacht geven, hem voorlichting geven en hem als ze een paar centen ‘over’ hebben wat te eten/drinken geven. Meer niet. Deze jongen is nog maar 1 van de ruim 2500 mensen die in deze sloppen van Kampala leeft...
Wat ben ik blij en trots op de jongens en ooms van GICHBELU. Samen vechten zij voor een beter, menswaardig, leven. Een speld in de hooiberg is het, harde keuze’s moeten gemaakt worden. Maar deze 11 jongens doen het fantastisch en de 6 ooms nemen alle verantwoordelijkheid en kosten op zich zonder hier ook maar iets voor terug te verwachten. De ooms doen dit op geheel vrijwillige basis en daar heb ik ontzettend veel bewondering voor. Ik voel me vereerd dat ik temidden van dit bijzondere bestaan mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Gezien de vrijwiligersperiode er voor ons inmiddels al een maand op zat besloten we zaterdag ons maar weer als toerist te gedragen. De Nationale Moskee maar eens bewonderen en beklimmen. Dit mocht enkel en alleen in de juiste klederdracht en zo werden Meagan en ik omgetoverd tot ware moslima’s. We lieten ons vertellen over de moslim-cultuur, waar we toch best al wel wat van af wisten en konden het niet laten in discussie te gaan over het wel/niet geloven. De moslim-man die ons rondleed vond ons niet brutaal, hij stelde onze mening juist zeer op prijs. Hij had nog niet veel mensen ontmoet die echt zeiden wat ze dachten. Hij vond onze gedachtengang interressant. Maar voor het geval we ons zouden bedenken mochten we hem nog tijdens ons gehele verblijf in Kampala opzoeken voor lessen betreft de islaam. En oowja, ik mocht ook zijn vrouw worden als ik me zou bekeren. Lief aangeboden, maar nee, toch maar niet.
’s Middags langs de shopjes van Kampala gelopen en ’s avonds onze Ugandese dansmoves weer bijgespijkerd bij de Kyoto openlucht club. Ook de Abert-move werd weer gedaan en Meagan en ik keken onze ogen uit naar alles wat er om ons heen gebeurde. Zo anders het uit gaan hier, vergeleken met Nederland. Maar zeker niet minder leuk.

Zondag rustig aan gedaan. Joseph hoefde wat uurtjes minder te werken (na veel gedoe) en hier werd van geprofiteerd door met zijn 5en (Peter, Pascal, Joseph, Meagan en ik) naar Lake Victoria te gaan. Daar vermaakten de mannen zich met een potje voetbal en zaten Meagan en ik toe te kijken terwijl we de ‘ongemakken’ door cultuurverschil weer eens doornamen. Heerlijk om samen frustraties te kunnen delen. Zij, de Ugandesen, leven niet op tijd, communiceren gebrekkig, zeggen veel, maar komen weinig na, verwachten dat de mzungu’s wel betalen zonder dat ze dit door hebben of omdat er weer een of andere ongeschreven regel is die wij niet kennen, hebben honderden respect-regeltjes die wij al helemaal niet kennen, nemen alles aan wat ouderen hen vertellen en begrijpen na vele pogingen uitleg niet waar de cultuurverschillen met Nederland zitten. Zij kennen een wereld, die van hen zelf. Wij kennen er twee, dat van hen en die van ons. Er valt hen dan ook weinig kwalijk te nemen, dit zou zelfs oneerlijk zijn. Toch heeft het cultuurverschil de nodige discussies en frustraties opgeleverd. Gelukkig vielen deze in het niet bij alle andere mooie, leuke en waardevolle momenten en kunnen we niets anders zeggen dan dat Joseph en Pascal alles uit de kast hebben gehaald wat ze konden om ons een leuke tijd te geven.

Maandags besloten Meagan en ik een bezoek te brengen aan het Butabika hospital, we hadden vernomen dat dit het psychiatrisch ziekhuis van Uganda was. Erg benieuwd hoe dit in Uganda er uit zal zien.
Zonder afspraak werden we toch vriendelijk verwelkomt en na een introductie van onszelf en een uitleg van wat we kwamen doen werden we op onze wenken bediend. We starten met een gesprek over de geestelijke gezondheidszorg in Uganda versus Nederland en een uitleg over Butabika hospital met de directeur/ psychiater. Vervolgens zo’n zelfde gesprek met de hoofd verpleegkundige/ manager. Na deze gesprekken werden we door een werknemer van het ziekenhuis op sleeptouw genomen en werden we door het gehele complex rondgeleid. Bij verschillende afdelingen (poli-kliniek, kinderafdeling, vrouwen afdeling nieuwe opname’s, vrouwen afdeling lang verblijf, tbs, dubbeldiagnose, verslaving, therapie enz) werden we vriendelijk te woord gestaan door de werkende verpleegkundigen. Zo nu en dan ook even een praatje met een psychiatrisch patiënt. ‘Hebben we die ook in Nederland?’, noemen wij ze, als we (in de ogen van vele Ugandesen inclusief veel medisch personeel) een ‘mad one’ tegenkomen, zoals Abert ons ooit vroeg. Heerlijk om deze dag te praten met mensen die de zelfde visie als ons hebben en verstand hebben van de geestelijke gezondheidzorg. Super om te zien dat er in Uganda zo’n ontwikkelde plaats bestaat voor de psychiatrische patiënt. Een verademing te weten dat de psychiatrische patiënt hier gratis terecht kan. En wauw, er was zelfs een afdeling speciaal voor creatieve-, muziek-, drama- en bewegingstherapie! We waren positief geshockt. Okee, er staan hier 2 verpleegkundigen en ’s nachts zelfs maar 1 verpleegkundige op 80 patiënten. En okee, er zijn maar 50 bedden per afdeling waardoor er dus gemiddeld zo’n 30 patiënten een bed moeten delen/ op de grond slapen. Dat zou voor Nederlandse begrippen echt niet kunnen. Maar wauw... Dit is de eerste plek in Uganda die we zagen waar waardig gesproken werd over psychiatrische patiënten. Met kennis, met liefde. De eerste plek in Uganda waar men inhoudelijk laat zien het begrip ‘efficiëntie’ te kennen. De eerste plek waar in Uganda gestreeft wordt naar kwalitatief het beste uit zich zelf halen in plaats het eeuwige ‘This is Africa’ als geldend excuus naar voren te schruiven. Het is dat ik mijn droombaan in Nederland al gevonden heb, maar anders had ik best nagedacht over het aanbod van de hoofd verpleegkundige na afloop van de rondleiding. Hij kon wel psychiatrisch verpleegkundigen gebruiken en hij kon ons ook nog eens goedkope accomodatie bieden. Aantrekkelijk, maar nee. Of wie weet? Voor een tijdje? Je weet nooit hoe het leven zal lopen.
Deze tot nu toe interessante dag werd met de minuut dat ie langer duurde minder prettig. Ik was mijn ibuprufen vergeten die ik al ruim een week in maximale toegestane hoeveelheden slikte i.v.m. oorpijn. Zelfs de wind die langs mijn oor suisde tijdens de lange boda terugrit naar ons guesthouse deed mijn gezicht betrekken. Ik besloot niet langer een antibioticakuur uit te stellen, die je hier gelukkig zonder doktersvoorschrift bij iedere willekeurige apotheek kunt halen. Pap was zo lief geweest om even contact op te nemen met mijn tandarts, die bevestigde dat de oorpijn veroorzaakt kon worden door het doorkomen van mijn rechter verstandskies. Fijn! Afpraak om die kies te laten trekken staat al op de eerste dag bij terugkomst in Nederland. Leuk hoor. ‘Gelukkig’ werd ik omringd met duizenden voorbeelden met dat kiespijn zeker niet het ergste is op de wereld.

Dinsdag tot en met vrijdag werd gevuld door het vinden van en aanmelden bij een goede middelbare school voor Reagan, de eerste van de GICHBELU die het tot de middelbare school heeft geschopt. De aanwezigheid van mzungu’s maakt dat deze processen versneld verlopen. Daarnaast hebben Meagan en ik op een reuze schildpad van 400+ jaar oud gezeten; werden we doodleuk, in aanwezigheid van de ooms, versiert door de politie toen een van de ooms aangifte deed van een gestolen tas en wij mee waren om wederom een versneld proces voor elkaar te krijgen door enkel onze huidskleur te laten zien; hebben we doordat de friet en burger bij Mr.Tasty niet zo tasty waren ons eten aan een bedelend straatkind gegeven die er triomfantelijk mee vandoor ging; hebben we in de avonden films gekeken en tijd doorgebracht met Joseph en Pascal en hielden we vrijdagmiddag dan eindelijk de outreach in de sloppen waarvan we dachten dat deze nooit meer zou plaatsvinden.

De meeste van de materialen, die we tijdens ons vorige bezoek aan GICHBELU mee hadden genomen voor de outreach in de sloppen, waren nog aanwezig. In de sloppen gingen Meagan en ik onder begeleiding van Peter en Richard op zoek naar mensen met wonden om ze te laten weten dat ze naar de community hall konden komen voor verzorging. Daar zou Pascal ze met onze spullen opwachten. Met aan iedere hand 5 kinderen begaven we ons door de sloppen wat al een beetje bekend terrein begint te worden. ‘Helaas’ vonden we maar enkelen die onze hulp konden gebruiken. Achteraf bleek dat velen de sloppen tijdelijk hadden verlaten omdat er een meisje was vermoord en de politie lukraak mensen oppakte om op onprettige wijze te verhoren.
We verzorgden een jongen die een stuk van zijn teen er af had gestoten; een man die al twee weken met een half verbrande arm rondliep zonder dat hiernaar was gekeken; constateerden malaria, schaamluis, ingegroeide teennagels, aanstelleritus/ ik wil *uch uch* aandacht van de mzungu en een waarschijnlijk gebroken arm. In vele gevallen konden we niets doen, enkel adviezen geven waarvan we 99% zeker al wisten dat deze niet nageleefd konden worden. Wij zijn geen doktoren, wij zijn geen wandelende apotheek en we zijn geen rijke mzungu’s die passende behandeling kunnen betalen.
Om het machteloze gevoel dat we overhielden aan de outreach weg te werken zochten we de kleren van de GICHBELU jongens uit en namen alle kleren met gaten en losse naden mee naar het guesthouse. We begonnen met het stikken en weer fatsoenlijk maken van de kleren en vulden hiermee alle overige wachturen in de overgebleven dagen in Kampala. Voelden we ons toch weer wat nuttiger.

Zaterdag hadden de jongens hun eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar er alweer opzitten. Als beloning hadden Meagan en ik een soort sportdag georganiseerd zoals wij ze op onze basisscholen een maal in het jaar hadden. Op zijn Afrikaans moesten op het laatst nog ballen gekocht worden, werden leeggedronken frisdrankflesjes als pionnen gebruikt en begonnen de activiteiten pas in de middag. Verschillende estaffette onderdelen als kruiwagenlopen en sprinten bleken een groot succes. Vanuit de sloppen kwamen steeds meer kinderen en jongeren kijken wat er op het naastliggende veld gaande was. We begonnen aan een potje trefbal wat ook in de smaak viel maar wat we nooit afmaakten. De ooms besloten de sportdag af te blazen omdat de kinderen en jongeren uit de sloppen ook met de mzungu’s wilden spelen en er een onveilige situatie dreigde te ontstaan. Erg jammer, maar al snel wisten Meagan en ik weer grote big smiles op de gezichten van de jongens te toveren toen we ze bij thuiskomst allemaal een in-elkaar-zet-vliegtuigje cadeau deden. Door het dolle heen zetten ze de vliegtuigjes in elkaar, wilden ze dat we er met dikke stift wat opschreven en speelden ze ‘GICHIBELU airways’. Op het vliegtuigje van Rashid kwam op zijn verzoek Rashid Opgenoort te staan. Trots als een pauw dat hij de eerste jongen van GICHBELU is die gesponsoort wordt. Samen met pap, Marleen&Martijn, Bram&Lieke heb ik dit in werking kunnen zetten. Nogmaals superbedankt lieverds!! Afgelopen zondag heb ik de (Afrika) officiële papieren getekend.
Het feest werd helemaal compleet toen iedereen een schepijsje uit mocht zoeken en voor ’s avonds bij het eten een flesje frisdrank. Ondanks dat de dag absoluut niet volgens plan verliep was het toch erg leuk. Zonder de jongens sloten we met de ooms de dag af in Kyoto. De jongens moeten tenslotte om op zijn laatst 22.00uur op bed liggen en pas tegen 23.00uur is het leuk in de openlucht club waar alleen volwassenen naar binnen mogen.

Zondagmorgen om 9 uur waren we alweer present bij de jongens. Ze hadden al tijden lopen vissen bij de ooms waarom deze 2 blanke vrijwilligersters niet met hen naar de kerk wilden op de zondagmorgens. Na allerlei excusen voor ons verzonnen te hebben besloten de ooms het door te schuiven naar ons. We besloten enkel en alleen voor de jongens, eenmalig een keer mee te gaan naar de kerk. Aan het begin dacht ik nog, oh best oke. Best modern, best leuk. Ik probeerde de boodschappen uit de swingende songs te negeren en zong met het gospel-koor mee die voor een karaoke-scherm uit hun dak gingen. Meagan en ik keken onze ogen uit en wezen elkaar op steeds meer mensen die zich tot in hun diepste vezels verbonden leken te voelen met God. Helaas, na 4 songs maakte het gospelkoor inclusief band plaats voor meneer de pastoor. 2 ellendige uren volgden. De pastoor besloot uitgerekend vandaag het onderwerp ‘hoe gaan we om met niet-gelovigen’ te behandelen. We voelden ons uiterst op ons gemak en voelden ons totaal niet aangevallen. We moesten ons bedwingen niet met stoom uit de oren de zaal te verlaten. Het kwam er op neer dat wij niet-gelovigen, verdwaald en egoistisch waren. Sorry hoor, maar ik ben niet verdwaald, ik weet heel goed wat ik doe en waar ben ik nu al ruim 3 maanden mee bezig in Afrika?? Erg egoistisch, ja hoor, meneer de pastoor. Prima als jij met velen anderen in God geloofd, helemaal mooi dat jullie steun en liefde vanuit Hem ervaren. Ik ben blij dat jullie vele positieve dingen uit het geloof kunnen halen. Maar hou dat lekker voor je zelf en/of elkaar en laat anderen die niet geloven lekker zelf bepalen hoe ze door het leven willen gaan. Amen.
De zondagse outfit werd bij thuiskomst omgewisselt voor het zaterdagse oude klofje. Er was werk aan de winkel. Het kleine buitenplaatsje bij het huis van de jongens werd volgegooid met alle ingrediënten om kolen te maken. Zwart van de roet, met blaren op de handen en zweet op het voorhoofd werkten de jongens tussen de 9 en 16 jaar uren hard door, zonder te klagen. Deze kolen zijn tenslotte bedoeld om voor de komende weken hun eten mee te kunnen bereiden. Wie eten heeft mag blij zijn, wie wat te doen heeft ook. De schatten.
’s Avonds was het tijd afscheid te nemen van deze lieverds. Stuk voor stuk gaven ze ons een dikke knuffel en werden we bedankt voor de leuke dagen en de dingen die we voor hen gedaan hadden. Een paar laatste foto’s werden gemaakt en met Rashid wisselde ik nog een paar verstandige woorden. ‘Goed je best op school doen jongen, luisteren naar de ooms en als er wat is, als je iets nodig hebt kun je dit altijd bespreken met oom Joseph of kun je hem vragen of je met mij mag praten via Skype.’ ‘Oke mam, wanneer zie ik je weer?’ Daar had ik geen antwoord op. ‘Zodra dat mogelijk is jongen, ik moet nu eerst voor de patiënten in Nederland zorgen en geld verdienen. Maar we houden contact.’
Maandag 11 februari. Backpack weer ingepakt. Wat kilogrammen lichter omdat ik het een en ander heb achtergelaten voor de ooms om in de sloppen uit te delen. Komende paasdag zal een 29-jarige moeder die met 7 kinderen in de sloppen leeft met trots haar nieuwe jurkje met driekwartlegging dragen. Schoon, zonder gaten, zonder scheuren. Het jurkje en de legging die onderdeel uitmaken van de door mij afgedankte kleren...
Nog even naar de bank met Peter en Pascal, om de laatste dingen voor het sponsoren van Rashid goed te regelen. Nog een keer met de boda boda door het overvolle Kampala. Na wat kleine boda boda aanrijdinkjes in de afgelopen weken gebeurde het onvermijdelijke. De boda waar Meagan en Pascal opzaten werd van de zijkant geramt door een andere boda. Meagan een gekneusde voet en nog pijnlijkere knieën die al geschaaft waren van een eerdere val door de ongelijke hoebelende wegen in Kampala waar ook ik mijn voet aan heb opengehaald. Pascal is inmiddels naar het ziekenhuis geweest en daar is geconstateerd waar wij al voor vreesden. Gebroken voet... Waar hij niets mee kan doen omdat hij al zijn laatste spaarcenten had uitgegeven aan wat ditjes en datjes voor ons. Wij waren alweer in Tanzania toen we dit hoorden. Geld overmaken naar Uganda duurt minstens een week... Super maar weer!
Net zo super als het afscheid van Peter, Pascal en Joseph op het vliegveld in Entebbe. Van hun laatste spaarcenten waren ze met ons naar het vliegveld gegaan om ons uit te zwaaien. Daar wilden Meagan en ik vast inchecken en de grote backpacks afgeven. Nadat we dit gedaan hadden wilden we terug om definitief afscheid te nemen, maar door een vies machtsvertoon van de douanemensen op het vliegveld ging dit niet door. Wij mochten niet 20 meter terug en de ooms niet 20 meter verder. Op afstand zwaaien maar. Geen knuffel, geen kus, geen bedankt voor alles. Een lokale man mocht voor onze ogen wel gewoon door om van zijn lokale vrouw (in zelfde positie als ons) afscheid te nemen. Terwijl Meagan giftig werd op de douanemensen probeerde ik met tranen in mijn ogen volkomen rustig te blijven. Als Meagan nog een woord zou zeggen dan zou ze worden gearresteerd. Uganda is niet corrupt, in Uganda gaat alles volstrekt volgens de regels.

Ondanks onze dramatische laatste ervaring in Uganda kijk ik nog altijd terug op een onvergetelijke waardevolle tijd. Uganda heeft mij nog meer besmet met het Afrika virus dan dat ik al was. Gelukkig staat er nog een kort verblijf in Tanzania op het programma en 3 weken Malawi!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

marieke

Jeetje lieverd, wat ben ik toch trots op je! Je doet zoveel goeds daar en het ondersteunen van rashid is gewoon hardverwarmend. Alvast veel plezier in je geliefde Malawi! Dikke Valentijnsdagknuffel;)

Henny

Geniet nog van je laatste weekjes groeten.

Josje

Wat heb je weer mooie ervaringen erbij! Ben trots op je wat je daar allemaal gedaan hebt! Super dat jullie met zijn alle Rashid sponseren. Wel vervelend dat het afscheid op deze manier heeft plaatsgevonden.... Nu nog 3 weken gaan genieten in Malawi! Heel veel plezier! Liefs Josje

Marleen

Ha zussie,

Wat super bijzonder weer alles wat jullie hebben meegemaakt.. Ervaringen om nooit te vergeten.. Wat zal het dubbel zijn, ik ben blij dat je snel weer terug bent maar het lijkt me lastig om daar weer alles achter te laten.. Geniet nog van de laatste weekjes!

Dikke kus!

Maria

meisje, wat heb ik een bewondering voor je gekregen.
je neemt me mee in je avontuur in Afrika.
ik voel je liefde voor de kinderen, en....en....
ik kan het niet verwoorden zoals jij dat kunt.
dank je wel dat wij dit ,in ons besneeuwde kikkerlandje , mee mogen maken.
Nog een paar weekjes genieten maar,
En ik hoop je dan ook weer eens te zien.
Veel liefs uit Bemmel

Piet en Bep

Hoi Rianne
Weer van die onvergetelijke dingen wat je hebt meegemaakt, en erg goed om de kleine Rashid te sponseren, denk ook zeker dat hij hiervoor zijn best zal doen.Dit keer alleen wat lang geduurd voor er weer bericht van jullie kwam, heb me een beetje zorgen gemaakt, maar gelukkig is het toch goed. Nu op naar de laatste maand afrika. Kijk goed uit en kom gezond weer terug.
Knuffels Piet en Bep.

Toos

Hoi Rianne,

Zo super wat jullie samen doen en dan ook nog met oorpijn!
Hopelijk gaat het inmiddels beter met je oren, zodat je ten volle kunt genieten in je laatste Afrikaanse weken!

Met liefs van Toos

Sigrid

Lieve Rian,
Telkens word ik weer meegesleurd in je mooie verhalen! Ik vind het allemaal erg ontroerend! Tegelijkertijd ben ik blij dat je daar zoveel goede dingen kan doen. Hoe blij ze al niet zijn met een simpel ding! En dan je lieve zoon, Rashid, dat is wel echt iets bijzonders! Geniet ervan meid!!
Kus Sigrid

Maike

lieve Rian,

Wat een mooie verhalen, wat een mooie avonturen! Geweldig wat je allemaal gedaan hebt! Geniet nog van je laatste weekjes!

liefs maike

Bram

Hey zusje,

ik was er nog niet aan toe gekomen je verhaal te lezen maar ook deze is er weer een om niet te vergeten. Ik vind het geweldig wat je daar allemaal doet en ben blij dat we Rashid kunnen helpen. Het zou geweldig zijn als veel meer van deze kinderen geholpen konden worden. Je weet dat ik niet gek ben op het lezen van boeken maar jouw verhalen lees ik maar al te graag! Tot volgende week zussie!

Ereji42

http://diduknow.allrh.com/blogs/post/68445
http://showmeanswer.com/index.php?qa=878&qa_1=didrogesterona-garantia-estados-unidos-comprar-duphaston
http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/13595
http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/valtrex-valacyclovir-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-el
http://vesaservices.com/qa/2629/purchase-cheap-citalopram-online-where-order-celexa-shipping
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/22920
http://bikontakt.ch/blogs/post/11613
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/87793
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/144482/furosemide-100-mg-donde-comprar-con-garantia-andorra/
http://snopeczek.hekko.pl/196476/roxithromycin-150mg-order-can-i-order-rulide-safely
http://aidephp.bouee.net/17831/trazodona-50-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-internet
http://support.myyna.com/37190/venlafaxine-buy-cheap-can-buy-venlafaxine-over-the-counter
http://divinguniverse.com/blogs/post/10798
http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/29414
http://snopeczek.hekko.pl/196789/clomipramine-donde-comprar-sin-receta-garantia-argentina
http://ggwadvice.com//index.php?qa=16478&qa_1=donde-puedo-comprar-ketoconazol-barato-us
http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/54814
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/9792
http://barbershoppers.org/blogs/post/5935
http://consuelomurillo.net/oxwall/blogs/post/27669
http://www.networkwiththem.org/blogs/post/10590
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/90414/aciclovir-buy-safely-where-to-purchase-aciclovir-in-verified-pharmacy/
http://showmeanswer.com/index.php?qa=6215&qa_1=farmacia-linea-donde-comprar-triamcinolona-urgente-argentina
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/118798/azathioprine-50mg-order-online/
http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=5782&qa_1=maxalt-rizatriptan-donde-comprar-receta-internet-honduras
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/14865
http://divinguniverse.com/blogs/post/11112
http://how2inline.com/qa/2852/ordenar-salmeterol-fluticasona-argentina-comprar-mujeres

o6b8Zt8TeNlw

Yodop94

http://amusecandy.com/blogs/post/18096 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/142954/buy-nabumetone-500-mg-safely-can-i-buy-relafen-in-approved-pharmacy/ http://www.sylviafloral.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6901 http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=6192&qa_1=farmacia-comprar-bimatoprost-comprar-bimatoprost-andorra http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=6690&qa_1=tolterodina-comprar-receta-calidad-comprar-barato-online http://www.novgorod.strana-krasoty.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1507 http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/where-to-purchase-cheap-raloxifene-online-port-lairge-republic-of http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/133136 http://www.informatique.pro/8103/order-generic-meloxicam-15-mg-meloxicam-best-buy-drugs http://facebike.net/blogs/27/1684/acheter-pilule-en-ligne-nitrofur http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/80465 http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/61795 http://amusecandy.com/blogs/post/142416 http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=10374&qa_1=acetazolamide-livraison-discrete-baisse-diamox-commander http://bioimagingcore.be/q2a/12778/buy-ziprasidone-no-rx-how-to-buy-geodon-safely-online http://bowkaye-network.com/blogs/post/12422 http://cpfcylonline.org/social/blogs/post/18895 http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/3760 http://barbershoppers.org/blogs/post/7688 http://snopeczek.hekko.pl/193660/desloratadine-bon-marche-securise-clarinex-france-achat http://quainv.com/blogs/post/18334#sthash.ugWBdzeh.L6dHlJ23.dpbs http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/78148/buy-clobetasol-15mg-online/ http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/30583
qmVLD42HTY5P

Dilol06

http://ask.codeadore.com/37880/comprar-generico-valproico-receta-confianza-valproico-publico http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/176370 http://komunitas.emerer.com/blogs/post/3882 http://support.myyna.com/312026/generico-disulfiramo-internet-rep%C3%BAblica-comprar-disulfiramo http://flirtfinder4u.com/blogs/post/11664 http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/91917 http://mrreevescomputerlab.com/oxwall/blogs/post/4257 http://lesko.com/q2a/index.php?qa=2689&qa_1=varenicline-acheter-pharmacie-comment-acheter-champix-france http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=2588&qa_1=buy-cheap-meloxicam-15-mg-buy-cheap-meloxicam-on-line http://www.informatique.pro/7323/farmacia-online-comprar-darifenacin-entrega-r%C3%A1pida-argentina http://blog.pranvera.net/blogs/21/749/buy-amoxapine-100mg-on-sale-buy-amoxapine-toronto-store http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/109142/buy-ropinirole/ http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/8117 http://jeiznetwork.square7.ch/blogs/post/3897 https://23bestcity.de/blogs/post/13030 http://mariannaonline.com/community/blogs/post/31331 http://barbershoppers.org/blogs/post/24667 http://lifestir.net/blogs/post/34863 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/72390/order-clotrimazole-15mg-safely/
o4rUnFYt0K80

Ugipi33

https://www.olliesmusic.com/blog/28129/onde-comprar-generico-lamivudine-150-mg-sin-receta-en-l?­nea-chile/ http://www.baltic-pellets.lt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14087 http://commit2change.com/blogs/post/4202 http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=7053&qa_1=metoclopramide-generique-internet-commander-livraison-reglan http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/152614/order-cyclopentolate-1mg-buy-cyclopentolate-for-women-online-forum/ http://dmoney.ru/8343/fiable-achat-retin-acheter-retin-ordonnance-pharmacie-paris http://www.haiwaishijie.com/10127/espironolactona-donde-puedo-comprar-receta-barato-m%C3%A9xico http://share.nm-pro.in/blogs/post/13487#sthash.sAWTyKrE.zQIt42Yw.dpbs http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/143895 http://www.networkwiththem.org/blogs/post/10742 http://ask.codeadore.com/8522/ledipasvir-buy-safely-where-to-order-harvoni-quick-delivery http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=2074&qa_1=atomoxetine-comprar-receta-colombia-strattera-farmacias http://www.fekrsw.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9038 http://www.fisioterapiastaf.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=43549 http://forum.republicmotorsports.in//7978/buy-flavoxate-200mg-cheap-where-can-purchase-urispas-cheap http://amusecandy.com/blogs/post/125740 http://bowkaye-network.com/blogs/post/11127 http://www.rwandavideo.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29000 http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/120231 http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/13101
jOJRk9KntJTf

Okuzi55

http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/141090/achat-de-furosemide-acheter-lasix-en-ligne-au-france/ http://www.iplfans.com/blogs/post/14055 http://diduknow.allrh.com/blogs/post/45981 http://lesko.com/q2a/index.php?qa=12534&qa_1=benemid-como-comprar-al-mejor-precio-m%C3%A9xico http://jeiznetwork.square7.ch/blogs/post/7674 http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/156826 http://blissyoo.com/blogs/224/683/donde-para-ordenar-sildenafilo-150-mg-en-internet-mexico http://lifestir.net/blogs/post/16045 http://www.salaki.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=225581 http://lifestir.net/blogs/post/23533 http://webclub.allpix.net.ee/groupware/blogs/post/15594 http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/65407 http://angoltanulasonline.hu/forum/54297/discount-furosemide-40mg-order-online-buy-furosemide-no-script http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/1161 http://www.anonasks.com/268/rapide-oxcarbazepine-forum-acheter-oxcarbazepine-internet http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/16201 http://myfcircle.com/blogs/post/15313 http://www.elitespa-style.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22887 http://mariannaonline.com/community/blogs/post/19800 http://www.stajyerleri.com/index.php/3088/farmacia-comprar-furadantin-receta-calidad-comprar-furadantin http://www.oilfieldgold.com/blogs/14/485/farmacia-online-donde-comprar-generico-lithium-carbonate-300mg http://myjoye.com/blogs/730/4769/comprar-generico-amlodipino-sin-receta-fiable-comprar-amlodipi http://komunitas.emerer.com/blogs/post/1671 http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/27769 http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/106605 http://support.myyna.com/37656/ribavirin-pharmacie-vente-acheter-ribavirin-cher-pharmacie http://www.oilfieldgold.com/blogs/21/657/buy-etoricoxib-cheap-can-i-buy-arcoxia-without-rx https://23bestcity.de/blogs/post/16796 http://ggwadvice.com//index.php?qa=16737&qa_1=ursodeoxycholic-donde-comprar-farmacia-online-estados-unidos http://diduknow.allrh.com/blogs/post/53866 http://angoltanulasonline.hu/forum/48750/order-thyroxine-100-mg-online-can-i-order-synthroid-cheap http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=9454&qa_1=skelaxin-commander-securise-acheter-skelaxin-ordonnance http://www.politicanada.ca/blogs/273/1778/trihexyphenidyl-order-cheap-purchase-trihexyphenidyl-no-presc http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/109306/theophylline-400mg-buy-cheap-theophylline-at-canadian-pharmacies/ http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/78293/purchase-metaxalone-400mg/
YNAQFlcvL2yt

Inosi24


buy prochlorperazine online chemist http://qna.kansagara.in//index.php?qa=3140&qa_1=farmacia-prochlorperazine-comprar-compazine-mastercard, http://www.informatique.pro/6173/farmacia-comprar-generico-prochlorperazine-receta-confianza http://www.haiwaishijie.com/13203/prochlorperazine-puedo-comprar-receta-env%C3%ADo-urgente-m%C3%A9xico, http://forum.republicmotorsports.in//3450/prochlorperazine-livraison-rapide-acheter-compazine-paypal http://bioimagingcore.be/q2a/6430/prochlorperazine-5mg-donde-comprar-sin-receta-barato-panam%C3%A1, http://ggwadvice.com//index.php?qa=14874&qa_1=order-prochlorperazine-sale-jelly-prochlorperazine-cheap

Rokuh78


http://ggwadvice.com//index.php?qa=26879&qa_1=lamivudine-zidovudine-online-lamivudine-zidovudine-review
http://snopeczek.hekko.pl/204022/onde-comprar-lamivudine-zidovudine-sin-receta-barato-mexico
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=26700&qa_1=lamivudine-zidovudine-como-comprar-farmacia-online-bolivia
http://qna.kansagara.in//index.php?qa=5754&qa_1=lamivudine-zidovudine-online-combivir-guaranteed-shipping
where to purchase lamivudine zidovudine ireland
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=4844&qa_1=lamivudine-zidovudine-o%26%23249-lamivudine-zidovudine-pharmacie

Sidag08

http://www.hadoopquestions.com/index.php?qa=2791&qa_1=repaglinide-order-online-repaglinide-on-sale-cheap-online
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/59534/sildenafil-citrate-150mg-buy-where-can-i-order-suhagra-no-rx/
http://www.bigdicts.com/2937/comprar-generico-aciclovir-sin-receta-con-seguridad-bolivia
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/75980
http://amusecandy.com/blogs/post/104328
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/25224
http://barbershoppers.org/blogs/post/11546
https://www.olliesmusic.com/blog/24765/buy-imatinib-without-rx-how-buy-imatinib-greece/
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/4182
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/93046/famciclovir-buy-no-rx/
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-tricor-200-mg-ahora-argentina
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/8019
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/13724
http://mariannaonline.com/community/blogs/post/26372
http://cpfcylonline.org/social/blogs/post/26034
http://blissyoo.com/blogs/234/2315/ou-acheter-du-tadalafil-generique-au-rabais-achat-tadalafil-o
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/1491
http://www.tiendahinchables.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2115
http://support.myyna.com/142508/levothyroxine-ligne-cher-acheter-rapide-prix-reel-synthroid
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/159412
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/131295/tretinoin-vente-acheter-retin-a-sans-ordonnance-au-quebec/

X9ExGOoTVkEs

Iqabo55

http://support.myyna.com/167517/avanafil-bon-marche-blog-achat-stendra-internet http://barbershoppers.org/blogs/post/24317 http://ggwadvice.com//index.php?qa=7868&qa_1=acheter-du-furosemide-lasix-pour-homme-prix-luxembourg http://samotari.com/blogs/post/4464 http://topanswers.tips/84172/c%C3%B3mo-realizar-pedido-naproxeno-receta-garantia-guatemala http://quainv.com/blogs/post/16120#sthash.1CMmZGfN.Fy6r7Oxf.dpbs http://showmeanswer.com/index.php?qa=6630&qa_1=premarin-conjugated-estrogens-comprar-conjugated-estrogens http://www.8dep.info/blogs/237/1567/donde-se-puede-comprar-generico-desloratadina-con-garantia-mexi http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/63162 http://kiddzcom.com/oxwall/blogs/post/5086 http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=229&qa_1=thyroxine-moins-cher-ordonnance-acheter-vrai-thyroxine-ligne http://showmeanswer.com/index.php?qa=8323&qa_1=rulide-pas-cher-achat-sur-internet-livraison-24h-rulide-ligne http://ask.codeadore.com/160550/farmacia-comprar-trazodone-ecuador-comprar-contrareembolso https://www.olliesmusic.com/blog/17205/doxycycline-100mg-baisse-prix-sur-le-net-achat-vibramycin-pharmacie-sans-or/ http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fluconazol-200-mg-al-mejor-precio-colombia http://support.myyna.com/37418/buy-ezetimibe-10mg-ezetimibe-original-for-sale-cheap http://barbershoppers.org/blogs/post/10394
lfP760FHIPjA

Maqer73

http://blissyoo.com/blogs/238/1285/esomeprazol-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-chile http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/79158 http://www.haiwaishijie.com/1665/valproic-acid-250mg-como-comprar-urgente-ecuador https://www.olliesmusic.com/blog/29215/lamivudine-order-without-rx-lamivudine-now-co-uk-order-submitted/ http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/15084 http://forum.republicmotorsports.in//7714/generic-flutamide-where-can-order-eulexin-verified-pharmacy https://www.olliesmusic.com/blog/13885/buy-norfloxacin-without-prescription-norfloxacin-to-buy-online-no-prescript/ http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/83333 http://share.nm-pro.in/blogs/post/10915#sthash.JOoWuEb3.ouRxlZ9n.dpbs http://supportfills.com//8907/cheap-glucotrol-xl-10mg-buy-online-how-to-buy-glucotrol-xl-usa http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/76106 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/76193/buy-raloxifene-online-raloxifene-to-order-in-uk/ http://www.bigdicts.com/769/peroxide-without-prescription-purchase-benzoyl-peroxide http://forum.republicmotorsports.in//3663/order-permethrin-price-order-permethrin-online-prescription http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/92859/discount-amiodarone-200-mg-order-online-how-to-buy-amiodarone-online-for-ch/ http://www.mouner.com/blogs/post/28920 https://www.olliesmusic.com/blog/7797/order-phenazopyridine-200mg-safely/ http://souris-menthe.com/index.php?qa=1002&qa_1=betapace-comprar-receta-garantia-honduras-betapace-estados http://diduknow.allrh.com/blogs/post/70407 http://bioimagingcore.be/q2a/12523/clofazimine-50mg-pas-cher-lamprene-generique-usa http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=2744&qa_1=order-cheap-panadol-500mg-online-cheap-panadol-com-line http://angoltanulasonline.hu/forum/46315/achat-discrete-acide-tranexamique-250-mg-baisse-prix-site-francais-achat-acide-tranexamique-naturel http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/153575 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/146319/comprar-spironolactona-25mg-con-garantia/ http://divinguniverse.com/blogs/post/20114 http://libmeeting.com/index.php?qa=1113&qa_1=buy-maxalt-cheap-how-purchase-rizatriptan-need-prescription https://www.olliesmusic.com/blog/2170/buy-ezetimibe-10mg-online/ http://share.nm-pro.in/blogs/post/11426#sthash.bPNqDHoe.hxsmnc0M.dpbs http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomiphene-al-mejor-precio http://topanswers.tips/86584/rosuvastatina-donde-comprar-sin-receta-online-argentina http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/84971 http://lifestir.net/blogs/post/20026 http://angoltanulasonline.hu/forum/61482/mysoline-250-mg-como-comprar-sin-receta-r%C3%A1pido-usa
4Eaw9RiizThp

Uliga04


http://www.informatique.pro/17246/acheter-simvastatine-original-internet-simvastatine-ligne, http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=2193&qa_1=o%26%23249-commander-simvastatine-acheter-simvastatine-en-24h, http://showmeanswer.com/index.php?qa=9436&qa_1=simvastatine-baisse-fiable-simvastatine-commander-belgique http://www.bigdicts.com/9185/simvastatine-rabais-ordonnance-generique-pharmacie-france http://dmoney.ru/5712/simvastatine-prix-securise-simvastatine-achat-ligne-canada http://support.recs.bz/259125/simvastatine-original-internet-securise-luxembourg-pharmacie, http://souris-menthe.com/index.php?qa=482&qa_1=simvastatine-20-mg-o%26%23249-commander-ligne-zocor-zocor-achat buy simvastatine information

Apuzi41


http://www.orenburg.strana-krasoty.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2410, http://www.hyperclean.com.sg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=99 http://www.eminenceoilfield.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1087, http://americanvisiongroup.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1325 no rx aldactone, http://www.chelong.com.cn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5345

Akumo59

http://samotari.com/blogs/post/4480
http://qna.kansagara.in//index.php?qa=872&qa_1=como-puedo-comprar-solifenacina-receta-r%C3%A1pido-estados-unidos
http://social.leembe.com/blogs/post/21379
http://www.haiwaishijie.com/544/discount-cefuroxime-order-online-order-cefuroxime-capsule
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/130963/rosuvastatin-5-mg-livraison-express-bon-prix-crestor-son-prix/
http://alofriends.com/blogs/38/2113/mellaril-ou-achat-mellaril-generique-achat
http://bioimagingcore.be/q2a/10774/comprar-generico-meloxicam-receta-argentina-generico-barato
http://bioimagingcore.be/q2a/11191/order-mebeverine-135-safely-how-order-colospa-no-rx-required
http://lifestir.net/blogs/post/51121
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/127570/tretinoin-generique-sur-le-net-baisse-prix-site-fiable-tretinoin-canada-pri/
http://www.impresapossemato.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=410&lang=it
http://globalnetone.com/qa/index.php?qa=4335&qa_1=buy-generic-baclofen-25-mg-where-to-purchase-lioresal-safely
http://www.stajyerleri.com/index.php/1583/farmacia-online-donde-comprar-ventolin-hfa-mg-fiable-espana
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/2004
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/78103
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/76364
https://metbuddy.com/blogs/489/2281/furacin-nitrofurazone-ou-achat-furacin-achat-en-pharmacie
http://www.informatique.pro/13629/zenegra-sildenafil-citrate-commander-acheter-zenegra-internet
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=11954&qa_1=ovral-ethinyl-estradiol-norgestrel-comprar-receta-precio
http://amusecandy.com/blogs/post/16174
http://angoltanulasonline.hu/forum/17007/tretinoina-025mg-puedo-comprar-buen-precio-venezuela
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/58861
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/55465
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/112213/sulfasalazine-500mg-buy/
http://network.fcexclusive.com/blogs/200/157/cheap-amlodipine-5mg-order-online-where-to-order-norvasc-in-a
http://jaktlumaczyc.pl/9165/acheter-salbutamol-paiement-mastercard-acheter-salbutamol
http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/27616

Q6sBhVte9G7g

Siset26


http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/eulexin-250-mg-baisse-prix-internet-sans-ordonnance-flutamide-ou http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/bon-plan-achat-eulexin-250-mg-flutamide-en-ligne-en-luxembourg, http://opencu.com/profiles/blogs/eulexin-en-ligne-moins-cher-acheter-rapide-achat-de-eulexin-en http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/eulexin-flutamide-250mg-puedo-comprar-buen-precio-andorra, http://opencu.com/profiles/blogs/eulexin-en-ligne-moins-cher-acheter-rapide-achat-de-eulexin-en real eulexin for sale http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/eulexin-baisse-prix-acheter-flutamide-250, http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/eulexin-como-comprar-de-confianza-andorra

Rohut15

http://social.chelny.online/blogs/203/1593/low-price-zidovudine-300-mg-order-online-how-to-order-retrovir
http://yaadanbraad.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=28102
http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/silagra-sildenafil-citrate-100mg-bon-marche-site-fiable
http://bikontakt.ch/blogs/post/13613
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/133712
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/139069/c??mo-realizar-un-pedido-valaciclovir-sin-receta-online-dominicana/
http://q2a.buenaespina.com/598773/commander-clarinex-desloratadine-internet-clarinex-ligne
http://supportfills.com//6018/acheter-pilule-acyclovir-acyclovir-pharmacie-montpellier
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/56789/buy-tretinoin-cheap/
http://www.vanzaar.com/blogs/post/1373
http://pccotaxvolunteer.fastcomet.host/Question2Answer/index.php?qa=1249&qa_1=zenegra-purchase-sildenafil-citrate-without-prescription
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/88416/buy-dipyridamole-100-mg-low-price/
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/170856
http://www.funtimebrindes.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1228
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/111607/cheap-norfloxacin-400mg-buy-online/
http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/7198
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/11962
http://www.ourfavoritebeers.com/blogs/post/34473
http://share.nm-pro.in/blogs/post/14281#sthash.ljCWdUXr.Pi35IFQB.dpbs
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=6796&qa_1=clorpromazina-comprar-guatemala-comprar-thorazine-domicilio
http://fluidlyfe.org/blogs/72/1729/micardis-telmisartan-livraison-rapide-baisse-prix-commander-d
http://www.holidayscanada.com/blogs/33/1071/farmacia-online-donde-comprar-vardenafilo-con-garantia-levitra
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/85282
http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/8441
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/170795
http://myturnondemand.com/oxwall/blogs/post/236915
http://showmeanswer.com/index.php?qa=5212&qa_1=donde-a-la-orden-solifenacin-10-mg-sin-receta-r%C3%A1pido-chile
http://support.recs.bz/75/comprar-orlistat-receta-estados-unidos-comprar-orlistat-barato

5hPLQrqN65JE

Kuyel03


http://barbershoppers.org/blogs/post/6400
online pharmacy baclofen es
http://adda.ibm-bd.com/blogs/post/4248
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/68275
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/13803

Jupik80


http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/purchase-discount-flurbiprofen-online-us-kit-carson-county-200mg, http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/how-to-buy-discount-flurbiprofen-online-u-k-charlton-200-mg, http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/how-to-buy-discount-flurbiprofen-online-u-k-charlton-200-mg, where can i buy flurbiprofen 30mg http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/republic-of-ireland-order-flurbiprofen-online-buy-urlingford, http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/where-to-order-cheap-flurbiprofen-200-mg-au

Beges25

http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/160190 http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=1979&qa_1=tolterodina-comprar-urgente-comprar-tolterodina-autentico http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/137500/amoxicillin-250mg-order-online-cheap-amoxicillin-and-amoxicillin/ http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/15530 http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-loxapine-sin-receta http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/achat-de-clarinex-desloratadine-5mg-desloratadine-prix-pharmacie http://101hobby.com/blogs/post/12125#sthash.YEAltRsu.GSi9B7KT.dpbs http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-donde-puedo-comprar-sin-receta-r-pido-espa-a http://vaal-online.co.za/blogs/post/12496 http://qna.kansagara.in//index.php?qa=3809&qa_1=salmeterol-como-comprar-urgente-espa%C3%B1a-comprar-salmeterol http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/79315/order-gemfibrozil-300-mg-low-price-where-can-i-purchase-lopid-in-trusted-ph/ http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/50021 http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/19889 http://code254.com/blogs/post/4846 http://www.iplfans.com/blogs/post/11033 http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/hydrochlorothiazide-12-5-mg-au-rabais-sur-internet-livraison http://lifestir.net/blogs/post/11630 http://elementospromocionales.com/pruebas/blogs/365/1791/purchase-bromocriptine-2-5mg-online-where-to-purchase-parlodel http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/2001 http://sielatycki.com/blogs/10766/77994/buy-amlodipine-10mg-without-pres http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/94107/buy-tolterodine-4mg-cheap/
1X0fewNYkgvL

Egido10


bicalutamide estimates free shipping coupon code http://lifestir.net/blogs/post/3040, http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/31081, http://diduknow.allrh.com/blogs/post/60333 bicalutamide information canada online pharmacy no prescription, http://mariannaonline.com/community/blogs/post/30319 http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/13453 http://lifestir.net/blogs/post/44995 http://amusecandy.com/blogs/post/139090 http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/49056

Uliri23

http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/12177 http://quainv.com/blogs/post/17835#sthash.JHQU7geW.WV8oITVr.dpbs http://code254.com/blogs/post/6981 http://amusecandy.com/blogs/post/80610 http://www.mouner.com/blogs/post/30846 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/108128/buy-telmisartan-20mg-cheap-is-cheap-telmisartan-safe/ http://earthsfinalcountdown.com/page/blogs/post/11650 http://evolskill.com/blogs/161/2284/order-nimodipine-cheap-buy-nimodipine-amsterdam http://www.timebeing.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4554 http://amusecandy.com/blogs/post/120332 https://www.olliesmusic.com/blog/28436/nortriptyline-livraison-rapide-bon-marche-o??-acheter-du-pamelor-sans-ordonn/ http://facebike.net/blogs/5/965/buy-fluticasone-0-125mg-cheap-w http://65amps.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=635957 http://barbershoppers.org/blogs/post/14415 http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=3998&qa_1=commander-ligne-clobetasol-acheter-pilule-clobetasol-homme http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/110671/meclizine-25mg-order-safely-generic-meclizine-online-cheap/ http://share.nm-pro.in/blogs/post/20686#sthash.1nK47LCZ.c5KpeVYu.dpbs https://www.olliesmusic.com/blog/12847/sucralfate-sans-ordonnance-acheter-du-sucralfate-avec-ordonnance/ http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/26601
Ep1wfni9zO94

Zadeh45

http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/8849
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/25968
http://bikontakt.ch/blogs/post/12440
http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=5460&qa_1=achat-securise-urso-ursodiol-300-o%26%23249-acheter-urso-quebec
http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/7653
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/15301
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/84247
http://sharelt.com/blogs/post/73122
http://ggwadvice.com//index.php?qa=5951&qa_1=farmacia-online-comprar-clomipramina-segura-estados-unidos
http://support.myyna.com/145940/realizar-pedido-clobetasol-precio-espa%C3%B1a-clobetasol-receta
http://forum.republicmotorsports.in//9122/donde-la-orden-naprelan-sin-receta-al-mejor-precio-honduras
http://cheros.inu.edu.sv/index.php/blogs/300/4020/donde-a-la-orden-esidrex-hydroch
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/12036
http://ggwadvice.com//index.php?qa=4583&qa_1=price-pyridostigmine-60mg-online-pyridostigmine-original
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/9789
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/27630
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/12575
http://ask.codeadore.com/123279/commander-sinemet-250-carbidopa-levodopa-quand-generique
http://snopeczek.hekko.pl/205654/cheap-olanzapine-20mg-order-online-buy-olanzapine-legally
http://www.haiwaishijie.com/19981/buy-silagra-no-rx-buying-silagra-online-free
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/96847/amantadine-100mg-buy-no-rx-legal-buy-amantadine-mexico/
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/43122
http://mrreevescomputerlab.com/oxwall/blogs/post/4282
http://amusecandy.com/blogs/post/153453
http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/31003
http://forum.republicmotorsports.in//11568/selegiline-como-comprar-con-garantia-rep%C3%BAblica-argentina
http://amusecandy.com/blogs/post/25450
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/130369/warfarin-1mg-pas-cher-internet-livraison-72h-acheter-coumadin-generique-can/

UTEpeHgKI3Je

Vuhan47

http://ask.codeadore.com/152981/realizar-pedido-elimite-permethrin-estados-comprar-elimite
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/105056/fexofenadine-120mg-buy-cheap/
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/142306/farmacia-online-donde-comprar-bimatoprost-sin-receta-con-garantia/
http://share.nm-pro.in/blogs/post/14763#sthash.AiA7dfaZ.AuGGoLGw.dpbs
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/13283
http://samotari.com/blogs/post/8914
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=7774&qa_1=recherche-achat-nebivolol-comment-acheter-bystolic-ligne
http://only4yu.de/blogs/13/488/como-puedo-comprar-generico-tamoxifeno-en-linea-comprar-nolva
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/89311/buy-methylcobalamin-500mg-where-can-i-purchase-vitamin-b12-without-script/
http://fluidlyfe.org/blogs/75/1426/enalapril-20mg-buy-safely-where-can-i-buy-over-the-counter-en
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/152452
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/spironolactone-25-mg-ligne-acheter-avec-visa-achat-de
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/149970
http://quainv.com/blogs/post/20630#sthash.92pI4o9P.iopObUS2.dpbs
http://share.nm-pro.in/blogs/post/14939#sthash.zN7zy6od.fA3dv7gS.dpbs
http://forum.republicmotorsports.in//12152/norgestimate-etinilestradiol-comprar-farmacia-medicinas
http://ggwadvice.com//index.php?qa=10773&qa_1=achat-cefixime-acheter-cefixime-generique-pharmacie-ligne
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/15099
http://barbershoppers.org/blogs/post/20927
http://lbi.net.pk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=66055
http://showmeanswer.com/index.php?qa=4218&qa_1=donde-orden-tadalafilo-60mg-sin-receta-pagar-con-visa-espa%C3%B1a

RXGuJCr0OKMQ

Ocutu96

http://hailelectronics.com/qna/index.php?qa=85741&qa_1=rivastigmine-original-commander-livraison-rivastigmine https://www.olliesmusic.com/blog/22738/farmacia-online-donde-comprar-lithium-sin-receta-de-calidad-espa?±a/ http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/50130 http://evolskill.com/blogs/97/1566/promethazine-vrai-acheter-paiement-visa-le-prix-du-promethazi http://bioimagingcore.be/q2a/13715/cefaclor-comprar-farmacia-online-aprobada-paraguay-comprar http://www.guildkeep.com/blogs/186/2229/lithium-au-rabais-site-fiable-o-249-commander-du-vrai-litho http://www.bbpages.com/blogs/339/2510/colospa-mebeverine-moins-cher-internet-acheter-colospa-allema http://forum.republicmotorsports.in//8565/o%C3%B9-acheter-du-desyrel-trazodone-achat-trazodone-sur-le-net http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/160934 http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/17082 http://social.chelny.online/blogs/366/3573/donde-a-la-orden-alfuzosin-sin-receta-por-internet-mexico http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/96957 http://socialenginepro.com/demo_i_love_metro/blogs/12725/26372/order-capecitabine-500-mg-on-sal http://lesko.com/q2a/index.php?qa=5946&qa_1=spironolactone-25-mg-acheter-acheter-du-aldactone-pas-cher http://egyptyo.net/blogs/39/1793/loxapine-25-mg-vente-en-ligne-securise-acheter-loxapine-origi http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/86946 http://diduknow.allrh.com/blogs/post/65340 http://ns2.bozenka.tuke.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42984 http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/pepcid-40-mg-livraison-24h-bas-prix-acheter-famotidine-qu-233-bec http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/13786 http://memberspace.conservativechitchat.co.uk/blogs/post/13528 https://www.olliesmusic.com/blog/29043/comprar-generico-bimatoprost-3-mg-sin-receta-de-confianza-donde-comprar-bim/ https://www.olliesmusic.com/blog/15771/order-baclofen-online-where-to-purchase-lioresal-online/ http://share.nm-pro.in/blogs/post/8352#sthash.kgtmlRaL.tuOKMMi4.dpbs http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/50143 http://amusecandy.com/blogs/post/157139 https://metbuddy.com/blogs/456/2556/order-uniphyl-cr-400mg-online-how-to-order-theophylline-in-ap http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/162599
q79nllkYbvi4

Citon81

http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/ventolin-salbutamol-ligne-achat-sans-ordonnance-forum-achat
http://www.iplfans.com/blogs/post/9270
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/22397
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/164402
http://fluidlyfe.org/blogs/148/5012/meilleur-site-achat-glucotrol-5-mg-bon-prix-glucotrol-5-belgi
http://getinvolved.network/blogs/1028/6066/fluticasone-0-05mg-en-ligne-bon-prix-achat-sans-ordonnance-ge
http://www.holidayscanada.com/blogs/41/1056/order-cyproheptadine-4mg-cheap-how-to-buy-cyproheptadine-from
http://snopeczek.hekko.pl/193814/amoxicillin-250mg-buy-no-prescription-amoxicillin-line-buy
http://www.urlaub-low-cost.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=427&lang=de
http://www.merabihar.com/blogs/192/1733/zidovudine-ligne-bas-prix-securise-acheter-retrovir-en-espagne.html
http://www.ta-search.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2072
http://www.dzairmobile.com/fr/questions/3612/irbesartan-au-rabais-site-fiable-achat-de-avapro-canada

Luyaz61

http://www.thematrix.life/index.php/blogs/26/524/farmacia-online-donde-comprar-generico-astelin-con-seguridad-ve
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/201372
http://www.myclimbing.club/go/blogs/1743/17357/risnia-risperidone-2mg-ou-achat-risnia-canada-prix
https://www.olliesmusic.com/blog/37776/farmacia-online-donde-comprar-raloxifeno-60-mg-sin-receta-con-garantia-colo/
http://lifestir.net/blogs/post/60977
http://support.recs.bz/13095/naproxeno-comprar-sin-receta-online-comprar-naprelan-barata
http://www.8dep.info/blogs/406/3899/buy-minocycline-100mg-online-where-to-buy-minocycline-manukau
http://www.thematrix.life/index.php/blogs/31/743/donepezil-5-mg-generique-sur-internet-commander-livraison-24h
http://sielatycki.com/blogs/10775/115149/farmacia-online-donde-comprar-ge
http://support.recs.bz/257575/o%26%23249-acheter-ligne-metformin-moins-glucovance-glucovance
http://support.myyna.com/56743/farmacia-online-donde-comprar-generico-orlistat-receta-barato
http://www.politishun.com/blogs/post/55464
http://komunitas.emerer.com/blogs/post/34277
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/10718
http://forum.republicmotorsports.in//6795/minoxidil-comprar-barato-argentina-comprar-rogaine-discreto
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/legal-buy-mefenamic-acid-new-zealand-akaroa
http://amusecandy.com/blogs/post/89784
http://www.southern-africa-travel.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=200157
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/142152
http://www.yurtdisi.eu/14/clobetasol-15-mg-comprar-en-farmacia-online-fiable
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/113184/order-digoxin-0-25mg-safely/
http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=4688&qa_1=ursodeoxycholique-marche-ligne-acide-ursodeoxycholique
http://vaal-online.co.za/blogs/post/13170
http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/20030
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/164917
http://ibase45.net/blogs/3647/34318/donde-comprar-lopid-300mg-buen-precio
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/175324
http://www.8dep.info/blogs/260/2346/site-acheter-dostinex-0-5-mg-cabergoline-generique-en-europe
http://www.astermatch.com/blogs/post/20072
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=7242&qa_1=doxycycline-receta-estados-unidos-comprar-doxycycline-100mg

Nohol37

http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/145818
http://jaktlumaczyc.pl/5305/donde-para-ordenar-darifenacina-15mg-mejor-precio-puerto-rico
http://www.haiwaishijie.com/22526/orlistat-acheter-livraison-express-acheter-orlistat-paypal
http://bridesgogo.com/blogs/post/2040
http://ihumanmgt.org/blogs/post/10324
http://heavensoundstudio.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36407
http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/27002
http://amusecandy.com/blogs/post/158859
http://amusecandy.com/blogs/post/166249
https://ukrayna.club/108/clomipramine-comprar-argentina-comprar-clomipramine-ecuador
http://snopeczek.hekko.pl/201784/buy-ofloxacin-cheap-can-purchase-floxin-verified-medstore
http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/107/1870/donde-a-la-orden-avodart-sin-receta-en-linea-chile-comprar-dut
http://88.88maw.com/blogs/post/54752
http://3cimaging.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=132977
https://bananabook.net/blogs/330/5043/low-price-verapamil-120mg-order-online-can-i-order-arpamyl-no
http://barbershoppers.org/blogs/post/8667

Rajun97

http://www.haiwaishijie.com/5304/benzoyl-peroxide-without-purchase-benzoyl-guaranteed-delivery http://lifestir.net/blogs/post/51016 http://fettchsocial.com/blogs/92/599/anastrozole-moins-cher-anastrozole-pas-cher-belgique http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=15738&qa_1=achat-procardia-marche-procardia-prix-pharmacie-belgique http://www.wiki.energie-partagee.org/forum/index.php?qa=106&qa_1=duloxetina-comprar-una-farmacia-linea-r%C3%A1pido-estados-unidos http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/33268 http://www.czechtribe.com/blogs/7487/16399/como-realizar-un-pedido-voveran-diclofenac-50-mg-con-garantia-p http://ggwadvice.com//index.php?qa=12396&qa_1=puis-acheter-thyroxine-2017-comment-acheter-thyroxine-ligne http://www.thenetworks.org/blogs/6/610/comprar-generico-antivert-meclizine-25-mg-sin-receta-barato-d https://www.olliesmusic.com/blog/4834/order-thioridazine-100mg/ http://www.czechtribe.com/blogs/7404/16659/farmacia-online-donde-comprar-generico-tizanidine-sin-receta-ra http://consuelomurillo.net/oxwall/blogs/post/21180 http://support.myyna.com/245662/fenofibrate-comprar-farmacia-comprar-fenofibrate-colombia http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/140684/buy-labetalol-200mg-cheap-how-to-purchase-trandate-in-verified-pharmacy/ http://my.d-discount.com/blogs/165/7368/order-vigour-800mg-low-price-vigour-order-online-legal http://emailmycar.com/blogs/16462/5363/levaquin-levofloxacin-ligne-moins-cher-levofloxacin-ou-achete http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/47479 https://bananabook.net/blogs/340/7908/generique-sofosbuvir-400mg-commander-bas-prix-achat-sofosbuvi https://23bestcity.de/blogs/post/15718 http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=11591&qa_1=griseofulvina-comprar-confianza-dominicana-griseofulvina http://www.stajyerleri.com/index.php/83/tamsulosine-mg-o%26%23249-achat-vente-tamsulosine-en-pharmacie http://jaktlumaczyc.pl/10735/lopressor-metoprolol-baisse-ligne-ordonnance-metoprolol

Qigim39

http://driffy.co.za/380/discount-furoxone-100mg-online-cheap-furoxone-paypal-payment
https://www.olliesmusic.com/blog/3729/buy-medroxyprogesterone-2-5mg-low-price/
http://snopeczek.hekko.pl/195517/abacavir-ligne-acheter-sans-ordonnance-ziagen-cher-canada
http://www.holidayscanada.com/blogs/183/6276/effexor-xr-150mg-a-bon-prix-en-ligne-site-fiable-effexor-xr-pa
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/32088
http://snopeczek.hekko.pl/197934/farmacia-comprar-selegilina-comprar-selegilina-autentica
http://amusecandy.com/blogs/post/151030
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/125943/cheap-famciclovir-250-mg-buy-online-famciclovir-generic-buy-online-malaysia/
http://www.timebook.it/index.php/blogs/17/152/tetracycline-500mg-buy-how-to
https://ukrayna.club/1245/mebeverine-ou-commander-mebeverine-en-pharmacie-suisse
http://forum.republicmotorsports.in//7340/buy-tenofovir-without-rx-can-i-purchase-truvada-safely
http://emailmycar.com/blogs/16626/6411/cheap-tadapox-20-60-mg-order-online-how-to-buy-tadalafil-dapo
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/54318
http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=13214&qa_1=furosemide-internet-fiable-commander-furosemide-acheter
https://truxgo.net/blogs/15816/15295/ou-commander-du-metronidazole-en-ligne-bon-marche-site-fiable
http://opencu.com/profiles/blogs/paxil-ligne-bas-prix-acheter-paiement-visa-paroxetine-en-ligne
https://www.olliesmusic.com/blog/31797/order-hydroxyurea-500mg-safely-purchase-hydroxyurea-online-reviews/
http://showmeanswer.com/index.php?qa=953&qa_1=vardenafil-bon-marche-internet-acheter-vardenafil-europe
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/78619
http://amusecandy.com/blogs/post/69327
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/67643/clomipramine-75mg-buy-how-can-i-buy-anafranil-no-prescription/

Rianne Opgenoort

Name: Rianne Opgenoort

Was vrijwilliger bij Rakai van 05 nov 2012 tot 28 dec 2012

Over mij:

Hoi! Ik ben Rianne, 24 jaar en woon in Nijmegen. In 2009/2010 ben ik 3,5e maand in Malawi geweest voor een stage vanuit

Meer...