Volle maand Uganda

De eerste maand in Uganda zit er alweer op. Zoveel indrukken, zoveel ervaringen... Gevoelsmatig ben ik er dan ook al veel langer, hoewel de maand ook omgevlogen lijkt te zijn.


Vrijdag 23 december
Ik eindigde mijn blog vorige week met dat ik wel lekker zou slapen... Nou, het tegenovergestelde was waar. In Kyotera is er iedere avond op een andere plek een luidruchtig feestje. Op de donderdag is dit bij de French pub. Laat die nou precies tegenover ons appartement gelegen zijn... Tot een uur of 5 in de ochtend lag ik te trillen in mijn stapelbed van de harde bas. Om 7 uur toch weer het bed uit want er stond voor vandaag weer een outreach op de planning. Samen met Lucia ging in naar KMC om daar de voorbereidingen te treffen. Margriet, Judith en Simone waren de avond van te voren al vertrokken voor een weekendje bij de chimpansees. Achterop de boda boda bij Abert stuiterden Lucia en ik, suf van het weinige slapen, naar een dorpje vlak bij de Tanzaniaanse grens. Ook verpleegkundigen Bernard en Josephine waren mee. Zij starten de outreach met een voorlichting over anticonceptie aan een groepje vrouwen, in het Lugandees... Wat hadden we moeite wakker te blijven... Gelukkig was het na de voorlichting tijd voor wat actie: borstcontroles, inbrengen van spiraaltjes en buisjes. De opkomst was niet zo groot, maar dat gaf voor ons niet zo veel, we wilden zo ie zo voor het donker in Masaka zijn. Zo kwam het dat Abert ons naar de verharde weg bracht, een lift voor ons regelde en we bij een stinkende man (lekker ruikende zijn hier zo ie zo zeer zeldzaam) die geen Engels kon in de truck belandden. Bij een koffieplantage wilde hij een tussenstop maken, voor zo ver ik uit zijn Lugandees met gebaren kon opmaken... Het was maar een rare plaats en net toen we weg wilden lopen werden we verzocht in te stappen bij een andere, niet Engels sprekende man. Gelukkig hebben de Ugandesen fatsoen en belanden we keurig in Kyotera bij het appartement zonder dat we hiervoor hoefden te betalen (had Abert al gedaan bij vertrek). Tas pakken en hop, met de matatu richting Masaka. Dit keer prima gelukt voor het donker op de plaats van bestemming te komen. 's Avonds was het smullen geblazen bij een heerlijke BBQ/buffet-avond waar we met zo'n 18 Be More vrijwilligers dankbaar aan deelnamen.

Weekend – Nabugabo Lake
De Ugandese zon scheen het weekend goed dus perfect om eens even het vakantiegevoel op te zoeken. Vanuit Masaka backpackers 40 minuutjes achter op de boda boda (het was weer een attractie op zich) en Meagan en ik waren al op plaats van bestemming: Sand Beach aan Lake Nabugabo. Als het goed is zou er in dit meer geen bilharzia zitten, dus bij aankomst direct de bikini aan en het meer in. Waar Uganda in zijn geheel een attractie is voor ons, waren wij dat nu voor de welgestelde lokale aanwezigen. Nog geen 3 meter het water ingelopen waren we al omsingelt door Ugandese jongeren die ontzettend graag onze aandacht wilden. Wij wilden echter even lekker rustig het vakantiegevoel ervaren dus trokken ons snel terug naar ons handdoekje. Helaas, ook daar werd het steeds zwarter om ons heen... Zeker toen er nog 3 schone mzungu-dames in bikini zich bij ons aansloten. De speakers gingen weer op volume knetterend hard en de welgestelde jongeren vormden een steeds groter wordende menigte. Er bleek een studentenfeest te zijn ter ere van de start van de grote vakantie. We hebben onze ogen uitgekeken en te veel hilariteit meegemaakt om op te noemen. Ik zal het maar houden op een hele bijzondere ervaring die dag. Wel leuk om te zien dat deze kant van het leven ook aanwezig is in Uganda.
Zondag was Sand beach weer zoals we het ons hadden voorgesteld: supermooi, rustig en vakantiegevoel-creërend. Heerlijk om zo even alle indrukken van voorgaande 3 weken te laten bezinken.
's Middags weer de mooie boda-rit terug naar Masaka om daar stof aan te schaffen voor nog 2 Afrikaanse broeken (bij succes van de eerste). Jullie zullen de broeken vast wel voorbij zien komen via de foto's die ik wekelijks op facebook plaats. Dit doe ik meestal in de weekenden bij Plot'99, een loungeplek in Masaka met WiFi. Zo ook zondagmiddag nog even. Terwijl mijn foto's aan het uploaden waren kreeg ik een Ugandees lekkernij aangeboden: gebakken sprinkhaan. Ik ben hier gekomen om de Ugandese cultuur te leren kennen door er aan deel te nemen. Dus... ik heb de sprinkhaan even goed aangekeken en naar binnen geknarst. Het idee is erger dan de daadwerkelijke smaak... Laat ik het daar maar op houden.
Zondagavond bleef Meagan gezellig nog een nachtje met mij bij Masaka backpackers omdat ze het niet meer zou redden voor het donker haar project te bereiken. Mijn medevrijwilligers, en ik dus ook, gaan zo ie zo pas op de maandagmorgens richting het Rakai project.

Laatste week met de November-vrijwilligers
Maandag was het weer tijd de afdelingen van KMC af te struinen op zoek naar interessante patiënten/interventies/verhalen. Ik belande bij verpleegkundige Josephine die bezig was met de verzorging van verscheidende wonden. Leuk en interessant haar hierbij te helpen en een heel klein beetje afleidend van de pijn voor de patiënten. Bikkels zijn het hoor, de patiënten van hier. Stuk voor stuk. Gelukkig maar, anders hadden ze het nog zwaarder te verduren met de koppigheid van de verpleegkundigen en gebrek aan middelen. Met enige schaamte verliet ik 's middags dan ook KMC om mijn bedje in te kruipen in het vrijwilligers-appartement. Ik voelde me niet lekker, had een verhoogde temperatuur, spier- en hoofdpijn en was flink moe. 's middags dan ook even een paar uurtjes goed geslapen en 's avonds nog altijd slap de avond rustig doorgebracht.

Dinsdagmorgen nog verhoogde temperatuur, maar toch aan het werk gegaan. Tijdens de doktersronde was ik lijkbleek volgens horen zeggen en vroeg ik me ook een beetje af waar ik mee bezig was. Maar even wat rustigs gaan doen en de stapel gaasjes en wattenbollen aangevuld op de mannenafdeling. Er waren echter ook veel patiënten op de afdeling en verpleegkundige Josephine kon wel wat hulp gebruiken. Plots trok mijn lichamelijke gesteldheid weer bij (en is gelukkig tot nu toe nog goed) en was er al snel weer een interessante dag op KMC voorbij.
Bij thuiskomst werden we verblijd met de ontdekking dat er weer water uit de kraan kwam, weliswaar bruin, maar goed beter dan geen water. Pannetje water koken, teiltje vullen en wassen maar! Wat voel je je dan even, heel even, lekker fris. Want vervolgens komt het donker weer en gaat er een dikke laag deet op de huid gevolgd door een laag zonnebrand de volgende dag. Het rode stof van Uganda dat overal opwaait blijft dan lekker plakken aan je huid. Iedere dag de moeite nemen je te wassen (water verzamelen, koken, sjouwen, met bekertje water vanuit teiltje over je heen gieten) is dan ook iets wat je hooguit zo'n 2x per week doet. Ik begrijp wel waarom het grootste gedeelte van de bevolking hier zo stinkt, als zelfs wij mzungu's maar 2x per week in staat zijn ons goed te wassen. Lang leven de vochtige wegwerpwashandjes van de Kruidvat, een beetje frisheid stel ik toch wel op prijs.
Dinsdagavond hadden we bij het avondeten gezelschap van Kim en haar geadopteerde dochtertje Rosah. Kim is een Nederlandse jonge vrouw die nu al zo'n 6 jaar in Uganda woont en zich hier inzet voor de ondervoede kinderen middels huisbezoeken en sinds begin november via haar geopende afdeling op KMC: malnutrition ward (waar ook Angel lag). Kim heeft vier Ugandese kinderen geadopteerde die zijn verwaarloost/mishandeld. Zo werd de kleine Rosah achtergelaten gevonden in een latrine (zo'n stinkend gat waar ieder zijn/haar behoefte in doet). Ik heb veel respect voor Kim en vind het fijn me in te mogen zetten binnen hetgeen zij heeft opgezet. Ik zie hoe de kinderen baat hebben bij de (eigenlijk onmisbare) zorg die zij realiseert. Ik heb dan ook besloten het resterende sponsorgeld en het geld wat ik na de sponsorloop nog binnen heb gekregen aan Kim te geven. Ik weet zeker dat het via deze weg zijn waarde een stuk zal verhogen. Nogmaals dank aan de genen die gesponsord hebben!

Woensdag startten we de dag op KMC weer met de doktersronde. Dit blijft interessant en leerzaam, de verscheidenheid aan problematiek in het KMC is groter dan op St.John's Hospital waar ik stage liep in Malawi. Ik heb natuurlijk niet zo heel veel kaas gegeten van de lichamelijke kant in de zorg en het is dan ook fijn dat mijn medevrijwilligers van deze maand dat wel hebben.
Na de doktersronde heb ik Josephine weer geholpen op de mannenafdeling. Ze was zo blij met mijn hulp dat ze haar overheerlijke (…) lunch in de kantine van het KMC met mij wilde delen. Matooke, rijst, stijve maispap en een stukje vet vlees. In eerste instantie was ik dan ook blij dat ze me een cola aanbood om het allemaal mee weg te kunnen spoelen. Ik voelde me echter niet helemaal comfortabel toen ik zag dat ze zelf en de rest van de aanwezigen van de kantine niets te drinken namen. Natuurlijk veel te duur... Maar Josephine stond er op de maaltijd voor mij compleet te maken. 's Middags Josephine dan ook maar verder geholpen op de mannenafdeling. Het meest heb ik me verbaast over de oude man met vreselijke wonden (ten gevolge van slechte weerstand door HIV positieve status) die ik al een aantal dagen met verpleegkundige liefde had geholpen bij de wondzorg. Josephine vertelde over zijn levensgeschiedenis. De beste man had 8 vrouwen en 30 kinderen!! Hoe is het mogelijk... Ik gok dan ook dat er via deze man nog minimaal 38 HIV geïnfecteerde mensen rondlopen. Denk dat ik de man nu toch een stukje minder zielig vind.
Toen het werk op de mannenafdeling er voor een tijdje op zat ging ik naar de malnutrition ward die we ook wel Kim's ward noemen. Daar trof ik counselor Boniface en clinical officer (soort nurse practitioner) Jessica. Boniface vertelde me eerder al over zijn interesse voor de geestelijke gezondheidszorg en legde me de stof voor die hij heeft geleerd in zijn opleiding betreffende deze zorg. Ik nam het door en legde Boniface een aantal casussen voor met de vraag wat hij zou doen. Ik was aangenaam verrast door de antwoorden. Echter toen ik de vraag stelde wat nu het verschil was tussen het hebben van een psychose en de diagnose schizofrenie moest hij toch heel hard nadenken en vervolgens discussiëren met Jessica. De uitkomst was dat iemand met een psychose gek verdrag vertoond en geen ziektebesef heeft en dat iemand met schizofrenie psychoses doormaakt maar daarnaast ook periodes waarop hij/zij ziektebesef heeft, deze periodes heten volgens hen neurotische periodes... Daar laten ze, voor zo ver mijn kennis reikt, toch echt een steekje vallen. Wel leuk om weer eens even met mijn eigen vakgebied bezig te zijn en hier het een en ander over te kunnen vertellen. Leuk ook dat er veel interesse was/is voor hoe de geestelijke gezondheidszorg er in Nederland uitziet. Ik blijf de bevestiging krijgen dat de geestelijke gezondheidszorg meer mijn ding is dan de algemene gezondheidszorg.
Terwijl ik druk aan het praten was met Boniface en Jessica bleek Maria, mijn lievelingspatiëntje, achteruit te gaan. Maria is het meisje (tussen de facebookfoto's met het groene jurkje) waarover ik in mijn tweede blog al wat schreef. Ze is 5 jaar, maar ziet er qua bouw uit als 2 jaar. Ze werd opgenomen tijdens mijn eerste dag op het KMC, een weekje later was ze voldoende aangesterkt om weer naar huis te kunnen en tijdens het eerste huisbezoek leek ze het goed te doen. Echter, deze week is ze weer ondervoed terug gekomen. Ze blijft alles wat ze eet vlak daarna er weer uit gooien middels overgeven. Aandoenlijk om te zien. Ze begint ook moeizamer te ademen en motorische onrust is flink aanwezig. Woensdagmiddag was ze zo slap als een vaatdoek. We denken dat ze een hersentumor of een neurologisch syndroom heeft... Dr.Ambrose is inmiddels ook zo ver. Hij heeft met de ouders van Maria overlegd en Maria mag komende week waarschijnlijk naar huis zodat haar ouders kunnen sparen voor voldoende geld om naar Masaka hospital te gaan om daar een CT scan te laten maken. Maarja... als ze dat al kunnen betalen... en er komt uit dat het inderdaad een hersentumor is... wat dan... Een operatie zal voor hen helemaal onbetaalbaar zijn... Mijn portemonnee trekken is wat ik op dergelijke momenten graag zou doen. Echter tegen dit soort dingen blijf ik hier bij KMC dagelijks aanlopen. Er wordt veel geconstateerd en vervolgens een passende behandeling geadviseerd, maar in een veels te groot deel van de gevallen is deze behandeling niet haalbaar door gebrek aan geld en/of de juiste middelen... Zo kan een vrouw met borstkanker in Uganda wel bestraald worden, hier zijn faciliteiten voor. Klinkt goed zou je zeggen. Maar de faciliteiten zijn zo beperkt aanwezig dat de wachtlijsten soms maanden zijn... En ja... dan zijn de vrouwen in de meeste gevallen al lang overleden... Van de ene kant raak ik een beetje moedeloos van continue tegen dergelijke gevallen aan te lopen. Van de andere kant kan ik het af doen met: dit is Afrika. Ik merk dat ik hier andere, ik kan niet goed op de juiste woordkeus komen, beleving/visie/waarde/oordeel heb over de dingen des leven dan in Nederland. Hier ben ik harder (kan dat...?) dan in Nederland. Dit gaat vanzelf en is best vreemd te beseffen. Ik besefte me dit heel goed toen Meagan achter tegen me aangeklemd op de boda tegen me zei: kijk niet naar links. Ik: 'Hoe zo dan?', Meagan:'Er ligt iemand dood te gaan met een groep mensen erom heen.' Ik, kijkend naar rechts:'Ow, wel praktisch, hoeft hij alleen nog maar over te steken, daar staan al mooie doodskisten klaar.' En zo zou ik nog wel wat voorbeelden kunnen geven... Ik denk dat je wel moet aanpassen, wil je je hier op je gemak voelen. Maar vreemd hoe zo iets werkt blijft het zeker.

Ik dacht dat ik deze week niet zo veel had meegemaakt als voorgaande weken, maar ik zie mijn blog langer en langer worden en ben nu pas bij de laatste dag voor de blog over mijn 4e week in Uganda...
Donderdagmorgen ging ik achterop de crossmotor bij Boniface richting de bestemming waar Boniface voedings-training ging geven aan een groep vrouwen. Door de middle of nowhere was het weer een prachtige rit. De training was in het Lugandees, maar zover ik meegekregen heb zeer succesvol. Tijd op weer op de crossmotor verder te gaan (blij dat zo'n ding flinke veringen heeft!). Volgende bestemming was Kim's huis van waaruit we op donderdagen de huisbezoeken aan ondervoede kinderen starten. Door een flinke regenbui stelden we de huisbezoeken nog even uit en was het tijd voor een lekkere en gezellige lunch. Eenmaal weer droog drie huisbezoeken gedaan waarbij twee snelle checks. Ivan en Sissy waren beide de dag van te voren met ontslag gegaan bij het KMC. Leuk om te zien waar ze wonen en dat het ze voor als nog goed gaat. Ben benieuwd hoe ik ze de volgende keer tijdens een huisbezoek aantref. Wat goede voeding hebben we in ieder geval bij ze achtergelaten.
Donderdagavond was het alweer tijd voor mijn november medevrijwilligers afscheid te nemen van het personeel van KMC. Hiervoor was een 'feestje' georganiseerd die op zijn Afrikaans 3 uur later begon dan gepland. Het 'feestje' bestond uit wachten, een aantal speeches, officieel ontvangst van oorkondes en uiteindelijk knorrende magen vullen met rolex en koekjes. Tijdens de wandeling naar huis zagen we een prachtige volle maan. Een volle maand was weer voorbij. Toen we aankwamen was ie maar als een heel dun banaantje.
Vrijdagmorgen heb ik in het appartement afscheid genomen van Lucia, Margriet, Judith en Simone. Tijd voor het weekend waar ik al lange tijd naar uitkeek: raften op de Nijl en paardrijden in Jinja. Hierover volgende keer meer!!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Bram

Hij staat erop zussie! Nu even lezen wat je allemaal weer hebt uitgespookt daar!

Groeten!

Josje

Lieve rian,

Wat heb je weer veel dingen meegemaakt! Het blijft super om je zo te kunnen volgen.
Pfff sommige dingen zijn wel heel heftig maar je moet inderdaad een manier vinden om er mee om te gaan. De cultuur is daar zo anders en natuurlijk ook het geld speelt een grote rol wat het erg moeilijk maakt. Lijkt me heel moeilijk maar knap hoe je hier mee omgaat!

Hopelijk kan je het met de nieuwe vrijwilligers ook goed vinden!

Liefs Josje

maria

hey Rianne,
in één adem heb ik je weekverslag uitgelezen,
wat moet het goed voelen daar te zijn.
hier is de Sint net vertrokken, en hij heeft erg slecht weer achter gelaten.
sneeubuien , storm etc. Vrijdag moet de slechtse dag worden. Brrrr....
Geniet maar lekker van de zon.
doei Maria

Toos

Rianne,
Jij onder de hete zon, wij onder een laag sneeuw!
Letterlijk en figuurlijk een totaal andere wereld! Vergelijken is niet mogelijk en moet je niet willen.
Half november waren de mensen uit India bij ons op bezoek. We gingen uiteten in een Indiaas restaurant! De man dronk maar 1 glaasje cola en verder water, omdat hij inmiddels wist dat cola hier €2,- kost en dat in India een maandloon is. Van het eten wist hij de prijzen niet en liet zich dat goed smaken. Verder keken Regina en Sundar de ogen uit wat betreft orde en netheid in ons land. En zo waren er zoveel indrukken voor ze. Ze hadden het vooral koud. Het was in Chennai 37 graden en bij ons 6 op dat moment. Ze droeg een dunne sari en liep met blote voeten in slippers. We hebben ze eerst warm aangekleed. Wij gaan ze niet nu, maar volgend jaar dec 13/jan.14 bezoeken.
BEWONDERING VOOR JE WERK EN INZET!
Met liefs van Toos

Moniek

Vreemd hoe dingen relatief kunnen zijn. Liever zouden we anders willen, maar het voelt nog altijd als twee heel verschillende werelden op 1 aardbol. Ik denk dat je de luchtigheid er dan ook in moet houden om te kunnen handelen wat er om je heen gebeurt..Leren kennen door eraan deel te nemen gaat duidelijk veel verder dan de eetcultuur leren kennen! Je bent een topper! (Maar ieuwww, sprinkhaan?!)

Heel veel liefs,
Moniek

Bep en Piet

Hoi Rianne
Dit is weer een spannende week voor jou geweest, hoop dat je goed op jezelf past,en als je niet lekker bent ook de tijd neemt om weer beter te worden. Heb bij pap de fotos gezien weer mooi en aandoenlijk.
Nu weer een goede week, en tot de volgende blog.
knuffels Piet en Bep.

Karin

Hoi Rianne,

Ik heb al je verhalen ademloos gelezen! Jij hebt in 4 weken al zoveel meegemaakt! Ik vind het heel knap hoe je het allemaal doet. Na heel schrijnende situaties kun je je toch ook weer ontspannen met de backpackers. Het lijkt je moeiteloos af te gaan en je hebt je plaats daar al aardig gevonden. De mensen zullen erg blij met je zijn en de sponsorgelden besteed je prima. Mieke zou supertrots op jou zijn geweest!

GRoeten,
Karin

Iqewe69

http://support.recs.bz/93529/daclatasvir-donde-puedo-comprar-sin-receta-buen-precio http://myjoye.com/blogs/680/4571/perindopril-generique-acheter-2018-aceon-prix-euros http://www.hadoopquestions.com/index.php?qa=1783&qa_1=comprar-doxepina-receta-online-comprar-doxepina-sinequan http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/136514/order-desloratadine-5mg-on-sale-is-it-legal-to-buying-desloratadine-online/ http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/how-to-order-cheap-valproic-acid-australia-250-mg-buying-valproic http://lifestir.net/blogs/post/50861 http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/12871 http://www.cifore.com.tn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1440 http://fsowconsulting.com/index2.php/blogs/976/512/hydroxyurea-500mg-order-online-how-can-i-order-hydrea-in-trus http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/134626 http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/43786 http://vaal-online.co.za/blogs/post/11589 http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/42164 http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/9710 http://lifestir.net/blogs/post/16511 http://diduknow.allrh.com/blogs/post/67306 https://www.olliesmusic.com/blog/21938/order-generic-ofloxacin-100-mg-buy-ofloxacin-1300/ http://www.haiwaishijie.com/5475/donde-orden-orlistat-precio-comprar-orlistat-original-online http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/123434/sulfasalazine-500-mg-baisse-prix-site-fiable-achat-sulfasalazine-mastercard/ http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/104635 https://metbuddy.com/blogs/428/1264/losartan-moins-cher-ou-acheter-du-hyzaar-12-5
YzlvMEGQf3N5

Eyafi87

http://barbershoppers.org/blogs/post/27966 http://earthsfinalcountdown.com/page/blogs/post/11582 http://www.mouner.com/blogs/post/33002 http://earthsfinalcountdown.com/page/blogs/post/11709 http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/56240 http://amusecandy.com/blogs/post/71705 http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/129026 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/151177/discount-glibenclamide-2-5-mg-order-online-order-glibenclamide-online-yahoo/ http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=2843&qa_1=realizar-pedido-valaciclovir-andorra-comprar-valaciclovir http://its4her.com/date/blogs/post/8551 http://www.google-search-engine.com/optimize/blogs/post/99103 http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/12207 http://www.informatique.pro/16882/farmacia-online-donde-comprar-tadalia-sin-receta-mas-barato http://mortelbox.com/blogs/post/104486 http://diduknow.allrh.com/blogs/post/62742 http://amusecandy.com/blogs/post/73055 http://diduknow.allrh.com/blogs/post/70700 http://ask.codeadore.com/4115/tenofovir-commander-securise-acheter-tenofovir-ligne-france http://blog.pranvera.net/blogs/10/120/atomoxetina-25mg-comprar-en-una-farmacia-online-aprobada-argent http://fmydiagnosis.net/blogs/23/109/aciclovir-ou-achat-sur-internet-aciclovir-800-prix-en-pharmac http://showmeanswer.com/index.php?qa=1044&qa_1=comprar-tinidazol-farmacia-honduras-comprar-tinidazol-farmacia http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-gabapentina-400mg-sin-receta-de https://www.olliesmusic.com/blog/27622/acheter-pilule-clomiphene-comment-acheter-clomiphene-pharmacie/ https://www.olliesmusic.com/blog/4710/order-indapamide-1-5mg-without-rx-buying-indapamide-northern-ireland/ http://topanswers.tips/86668/cheap-udenafil-100-mg-buy-online-buy-udenafil-pills-net http://www.informatique.pro/8458/achat-clomiphene-citrate-acheter-clomid-pour-femme-suisse http://www.myawesometank.com/blogs/321/1625/amoxicillin-order-online-where-to-buy-augmentin-safely-online http://anime-sanctuary.com/blogs/post/1245
EaWNgX3janAi

Gisan83


http://support.myyna.com/217133/ursodeoxycholique-ligne-securise-acheter-actigall-belgique
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=218&qa_1=ursodeoxycholique-150mg-internet-acheter-actigall-pharmacie
http://support.recs.bz/321378/generique-ursodeoxycholique-commander-acheter-actigall
http://dmoney.ru/5796/ursodeoxycholique-internet-actigall-ordonnances-actigall
buy acide ursodeoxycholique 2.5 price in india
http://showmeanswer.com/index.php?qa=496&qa_1=ursodeoxycholique-acheter-ursodeoxycholique-france-ligne
http://forum.republicmotorsports.in//2920/ursodeoxycholique-acheter-meilleur-acheter-ursodeoxycholique
http://forum.republicmotorsports.in//3462/commander-acide-ursodeoxycholique-actigall-ligne-marche

Vovoy52


http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/149044/order-doxycycline-100mg-best-place-to-buy-doxycycline-online-reviews/
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/141218/order-doxycycline-100-mg-safely-100-mg-doxycycline-buy-uk/
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/149192/site-commander-doxycycline-100-mg-acheter-vibramycin-par-internet/
https://www.olliesmusic.com/blog/23913/achat-doxycycline-achat-de-doxycycline-generique/
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/118304/buy-doxycycline-100mg-online-cheapest-brand-doxycycline/
doxycycline 100-25 coupons

Pizaq52


http://www.walserdesign.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48434 http://cdalliance.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118405 where to buy salmeterol online http://www.lexloci.mn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=83172, http://centercopiascruzeiro.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=405491, http://www.stingher.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1396&lang=it, http://www.cehist.mil.ec/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9619 http://www.bonex.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=101185

Awewo83

http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/90367/order-levothyroxine-0-1-mg-online-can-i-purchase-synthroid-cheap/ http://network.fcexclusive.com/blogs/254/2536/trouver-du-paxil-cr-37-5mg-paroxetine-25-achat-en-france http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/39895 http://amusecandy.com/blogs/post/95114 http://www.google-search-engine.com/optimize/blogs/post/93851 http://urbetopia.com/blogs/71/499/purchase-generic-acetazolamide-250mg-buy-acetazolamide-cheap http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/175082 http://lifestir.net/blogs/post/18216 http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/8687 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/139634/vardenafil-sur-le-net-baisse-prix-achat-paiement-mastercard-forum-pour-acha/ http://www.sawaal.org/1113/propecia-1mg-order-safely-propecia-buy-online-wholesale http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/147674/order-cefuroxime-cheap-how-to-purchase-ceftin-safely/ http://www.thewhiskycask.com/blogs/post/2770 http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/156450 http://www.eco-bois.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27410 http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=9339&qa_1=desloratadine-garantia-comprar-desloratadine-espa%26%23241 http://barbershoppers.org/blogs/post/6760 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/93558/fluconazole-100mg-order-cheap-how-to-purchase-diflucan-safely/
kR9TUL97AKZd

Oceku90


http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/achat-discrete-cordarone-amiodarone-pas-cher-2017-cordarone-achat
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-pour-acheter-cordarone-100-mg-acheter-du-cordarone-montreal
http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/achat-discrete-cordarone-amiodarone-pas-cher-2017-cordarone-achat
cordarone for sale online
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-cordarone-amiodarone-200-mg-sin-receta-pago
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cordarone-sin-receta-en-internet-m-xico
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/cordarone-200mg-comprar-sin-receta-buen-precio
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-cordarone-amiodarone-200-mg-sin-receta-pago

Ozivi68

http://share.nm-pro.in/blogs/post/18584#sthash.VIAy8Ugr.OQciIla5.dpbs
http://www.haiwaishijie.com/20301/buy-galantamine-4mg-can-purchase-reminyl-verified-medstore
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/75750
http://g3dev.info/blogs/post/19749
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/6024
https://www.porlamondo.com/blogs/post/6626
http://jaktlumaczyc.pl/1235/amlodipine-ligne-baisse-achat-acheter-lotrel-ligne-belgique
http://www.ourfavoritebeers.com/blogs/post/32348
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/160149
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=16077&qa_1=lotrisone-betamethasone-clotrimazole-lotrisone-argentina
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/17844
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/etoposide-pharmacie-acheter-achat-etoposide-50-en-ligne-france
http://lifestir.net/blogs/post/55594
https://www.startsomethingnetwork.com/blogs/post/8733
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/175921
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/734
http://lifestir.net/blogs/post/32951
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/121230/cheap-progesterone-100mg-order-online-how-can-i-purchase-prometrium-free-sh/
http://vesaservices.com/qa/3276/farmacia-generico-norvasc-calidad-guatemala-comprar-norvasc
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=10516&qa_1=order-lozol-2-5-mg-online-how-to-purchase-indapamide-safely
https://www.olliesmusic.com/blog/31189/buy-citalopram-cheap-how-can-i-buy-celexa-in-approved-medstore/
http://barbershoppers.org/blogs/post/8477
http://lifestir.net/blogs/post/52311
http://www.tecnomarasrl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=19528
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/61339
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/43877
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/148668
http://vulis.org/blogs/post/6865

7jHgqsXSZhp4

Utaso76

http://www.politicanada.ca/blogs/215/747/order-tinidazole-500mg-online-can-i-buy-fasigyn-safely
http://www.moscow.strana-krasoty.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6522
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/149347/donde-a-la-orden-didanosine-y-pagar-con-visa/
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/82115
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/8909
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/24254
https://www.olliesmusic.com/blog/28557/generique-fluconazole-acheter-achat-vrai-fluconazole/
https://www.olliesmusic.com/blog/24600/dutasteride-0-5-mg-comprar-sin-receta-online-paraguay/
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/143263
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/41276
http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=6929&qa_1=ordenar-triamcinolona-farmacia-online-comprar-aristocort
http://myjoye.com/blogs/655/5259/ou-commander-pyridium-pas-cher-ou-acheter-du-phenazopyridine
http://its4her.com/date/blogs/post/6697
http://sge1.stargate-enterprise.com/blogs/93/233/valacyclovir-ligne-bon-marche-achat-livraison-discrete-achat
http://88.88maw.com/blogs/post/68075
http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/52295
http://sciencecircle.net/blogs/post/6914
http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=2304&qa_1=farmacia-online-comprar-generico-permethrin-receta-barato
http://pandu-cendekia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=710
http://www.google-search-engine.com/optimize/blogs/post/93379
http://lifestir.net/blogs/post/39901
http://consuelomurillo.net/oxwall/blogs/post/30114
https://www.olliesmusic.com/blog/33163/order-didanosine-without-rx-how-can-i-purchase-videx-ec-guaranteed-shipping/
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/63557/purchase-generic-permethrin-30-mg-on-sale/
http://www.rotary-spb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1201&lang=ru
http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/17351
http://www.aris-petroupolis.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=846
http://share.nm-pro.in/blogs/post/17685#sthash.ngNdTIHF.pGPKQKcq.dpbs
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/13420
http://www.anonasks.com/7431/amoxil-como-comprar-con-garantia-panam%C3%A1
http://www.sawaal.org/587/comprar-tadalafil-segura-honduras-cialis-receta-farmacias
http://komunitas.emerer.com/blogs/post/3112
http://www.haiwaishijie.com/2712/nitrofurazone-moins-internet-fiable-acheter-furacin-canada
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/107124/order-domperidone-10mg-low-price/

fW1u1YFjYgKO

Hawar18


http://www.anonasks.com/85/mesalamina-400mg-como-comprar-receta-entrega-r%C3%A1pida-m%C3%A9xico, http://lesko.com/q2a/index.php?qa=6470&qa_1=farmacia-online-comprar-mesalamina-receta-comprar-mesalamina, http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=2630&qa_1=mesalamina-comprar-segura-andorra-comprar-mesalamina-telefono http://support.myyna.com/34921/farmacia-comprar-mesalamina-uruguay-comprar-pentasa-m%26%23233, http://www.haiwaishijie.com/7029/farmacia-online-comprar-mesalamina-forma-segura-argentina http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=10776&qa_1=mesalamina-comprar-sin-receta-en-l%C3%ADnea-nicaragua http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=4698&qa_1=comprar-mesalamina-forma-segura-comprar-asacol-domicilio http://www.haiwaishijie.com/1958/farmacia-online-donde-comprar-mesalamina-sin-receta-calidad mesalamina buyers uk

Huwul01

http://se.integration-soundstrue.com/blogs/36/2364/order-low-price-prochlorperazine-5mg-how-to-order-compazine-i http://bridesgogo.com/blogs/post/5472 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/110735/fexofenadine-30mg-buy-cheap-where-can-i-purchase-allegra-without-rx/ http://myturnondemand.com/oxwall/blogs/post/236883 http://flirtfinder4u.com/blogs/post/15511 http://amusecandy.com/blogs/post/71248 http://ask.codeadore.com/128602/levofloxacine-ligne-marche-achat-levofloxacine-femme-ligne http://aidephp.bouee.net/18147/donde-se-puede-comprar-fenitoina-100-mg-mejor-precio-bolivia http://www.haiwaishijie.com/5877/farmacia-online-donde-comprar-clomiphene-receta-env%C3%ADo-urgente http://www.dzairmobile.com/fr/questions/134/itraconazole-sans-ordonnance-itraconazole-achat-luxembourg http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/3616 http://www.informatique.pro/15279/buy-prochlorperazine-5mg-can-buy-prochlorperazine-pharmacy http://evolskill.com/blogs/105/680/desogestrel-ethinylestradiol-0-15-0-02mg-comprar-en-una-farmaci http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/86646 http://share.nm-pro.in/blogs/post/6707#sthash.qm8QTVtw.bm0vlXrh.dpbs http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/1920 http://vulis.org/blogs/post/4107 http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/27062 http://fmydiagnosis.net/blogs/65/2041/order-bromocriptine-2-5mg-can-i-buy-bromocriptine-cancun http://www.gsmunlock.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=69730
blU1pNlL7XzR

Vefed75


http://support.myyna.com/245153/meclizine-buy-can-i-buy-meclizine-free-delivery, http://souris-menthe.com/index.php?qa=2919&qa_1=order-meclizine-cheap-meclizine-buy-no-prescription-uk, http://souris-menthe.com/index.php?qa=403&qa_1=buy-meclizine-cheap-can-i-buy-meclizine-quick-delivery http://forum.republicmotorsports.in//8992/comprar-meclizine-25mg-de-calidad-rep%C3%BAblica-del-ecuador buy meclizine guatemala http://qr.gallika.net/?qa=3206/purchase-meclizine-mg-online-meclizine-where-buy-australia

Givoy94


http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/8351, http://diduknow.allrh.com/blogs/post/54149 http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/135104 non prescription solifenacine alternative australia, http://amusecandy.com/blogs/post/109474

Xizic72

http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/78734/buy-generic-alfacalcidol-0-001mg-online-alfacalcidol-bars-order/ http://www.ourfavoritebeers.com/blogs/post/34628 http://support.myyna.com/34371/achat-express-flavoxate-bon-site-achat-flavoxate http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=5658&qa_1=farmacia-comprar-fluconazole-paraguay-comprar-fluconazole http://qr.gallika.net/?qa=3289/pyridostigmine-prix-net-mestinon-prix-pharmacie-belgique http://www.bifesujo.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45811 http://bioimagingcore.be/q2a/8117/ezetimiba-comprar-garantia-mexicanos-ezetimiba-generico http://www.google-search-engine.com/optimize/blogs/post/106302 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/120965/order-cilostazol-50mg/ http://qna.kansagara.in//index.php?qa=2253&qa_1=ibuprofen-prescription-purchase-ibuprofen-guaranteed-delivery http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/142266/achat-securise-dapoxetine-2017-prix-priligy-boite-8/ http://vulis.org/blogs/post/7250 http://www.lexloci.mn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1221 http://www.stajyerleri.com/index.php/956/calcitriol-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-uruguay http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/77258 http://www.thematrix.life/index.php/blogs/25/714/buy-salmeterol-fluticasone-500-50-mg-online-how-to-buy-salmete http://support.myyna.com/38152/buy-erythromycin-500mg-online-erythromycin-250-purchase-uk http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/157732 http://elementospromocionales.com/pruebas/blogs/480/3092/diclofenac-buy-diclofenac-purchase-how-to-online http://its4her.com/date/blogs/post/4717 http://reponsayiti.com/9852/order-cheap-baclofen-10-mg-buy-baclofen-sacramento http://quainv.com/blogs/post/16051#sthash.1CDiRpMw.73O7BxGH.dpbs http://lifestir.net/blogs/post/41347 http://jaktlumaczyc.pl/10647/order-diltiazem-without-can-order-cartia-trusted-medstore http://barbershoppers.org/blogs/post/7245 http://www.thewhiskycask.com/blogs/post/5878 http://showmeanswer.com/index.php?qa=7703&qa_1=acticin-comprar-farmacia-nicaragua-comprar-acticin-mastercard http://fluidlyfe.org/blogs/53/463/desmopressin-0-01mg-buy-how-to-buy-ddavp-quick-shipping http://kasy.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=139854
nx8blWD2IxJ8

BabloPridi

http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/161036
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=7283&qa_1=realizar-raloxifene-estados-raloxifene-espa%26%23241-receta
http://showmeanswer.com/index.php?qa=11169&qa_1=comprar-generico-malegra-espa%C3%B1a-sildenafil-fluoxetine-compra
http://amusecandy.com/blogs/post/62810
http://support.myyna.com/388921/lithobid-acheter-lithium-canada-prix
http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/48336
http://fluidlyfe.org/blogs/163/5765/daclatasvir-comprar-en-farmacia-online-aprobada-costa-rica
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/achat-en-ligne-thyroxine-synthroid-en-ligne-canada
http://jaktlumaczyc.pl/12261/donepezil-5mg-order-cheap-where-can-i-buy-aricept-no-need-rx

Ubece90

http://forum.republicmotorsports.in//9676/indapamide-order-without-where-order-lozol-quick-shipping
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/145923
http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/46296
http://divinguniverse.com/blogs/post/16858
http://www.myclimbing.club/go/blogs/1684/16768/ranitidine-150mg-order-online-purchase-ranitidine-from-mexico
http://blissyoo.com/blogs/223/1088/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomipramina-75mg-de-cal
http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=12000&qa_1=o%C3%B9-commander-enalapril-o%26%23249-commander-enalapril
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/152720
http://88.88maw.com/blogs/post/64364
http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/17591
http://amusecandy.com/blogs/post/68915
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/74488
https://thelegant.com/qa/?qa=1388/cleocin-clindamycin-comprar-gratis-comprar-cleocin-intensivo
http://socialtops.com/blogs/110/345/farmacia-online-donde-comprar-generico-clofazimina-sin-receta-c
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/39005
http://evolskill.com/blogs/152/2702/order-flutamide-250-mg-on-sale-buy-flutamide-online-consultati
http://showmeanswer.com/index.php?qa=10213&qa_1=suprax-vente-sur-internet-ou-commander-du-suprax-forum
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/106100/order-nateglinide-120mg-without-prescription/
http://bioimagingcore.be/q2a/15768/arimidex-anastrozole-acheter-vente-anastrozole-ligne-canada
http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/41040

Urazo66

http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/14185
http://onosmedia.com.ng/index.php?qa=529&qa_1=synthroid-thyroxine-acheter-rapide-thyroxine-ordonnance
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/108817/low-price-amantadine-100-mg-order-online-is-it-legal-to-buy-amantadine-onli/
http://forum.republicmotorsports.in//13985/ursodiol-comprar-sin-receta-env%C3%ADo-libre-espa%C3%B1a
http://dev.aupairs.world/blogs/13260/711/buy-uroxatral-10mg-online-buy-uroxatral-caps
http://www.myawesometank.com/blogs/1036/7926/como-realizar-un-pedido-penegra-sin-receta-y-pagar-con-visa
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/131256
http://www.guildkeep.com/blogs/194/2354/trazodona-25mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en-medicamento
http://bioimagingcore.be/q2a/5923/achat-express-primidone-mysoline-prix-commander
http://mrreevescomputerlab.com/oxwall/blogs/post/7857
http://www.myworldcircle.com/blogs/685/5295/achat-rapide-urispas-moins-cher-sans-ordonnance-achat-urispas
http://www.google-search-engine.com/optimize/blogs/post/93999
http://kingdomcomerpg.pl/226/donde-para-ordenar-finasterida-5mg-con-visa
http://amusecandy.com/blogs/post/15864
http://barbershoppers.org/blogs/post/20240
http://barbershoppers.org/blogs/post/6710
http://www.stajyerleri.com/index.php/1372/valproic-acid-puedo-comprar-en-linea-uruguay
http://lifestir.net/blogs/post/11057
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/155263
http://support.recs.bz/104/spironolactone-commander-paiement-spironolactone-paris
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/143527
http://barbershoppers.org/blogs/post/6363
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/132333/order-dydrogesterone-10mg-safely-cheap-dydrogesterone-10-mg-order/
http://showmeanswer.com/index.php?qa=3271&qa_1=farmacia-desloratadine-confianza-guatemala-desloratadine
http://blissyoo.com/blogs/303/4322/donde-para-ordenar-terazosina-en-internet-argentina-terazosin
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/41544
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/82736

Uyeyo12

http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=6485&qa_1=rizatriptan-vente-internet-securise-maxalt-achat-canada http://jaktlumaczyc.pl/6551/comprar-memantina-farmacia-comprar-memantina-femenina-internet http://support.myyna.com/196226/venlafaxina-comprar-mas-barato-honduras http://www.ourfavoritebeers.com/blogs/post/34594 http://kingdomcomerpg.pl/1815/losartan-hydrochlorothiazide-losartan-hydrochlorothiazide http://ecology.kname.edu.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=460 http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/154472 http://www.guildkeep.com/blogs/203/2012/buy-mesalamine-400-mg-cheap-buy-mesalamine-400-mg-per-day-aust http://cpfcylonline.org/social/blogs/post/25957 http://social.chelny.online/blogs/526/5911/amoxapine-100mg-ou-acheter-ou-acheter-du-asendin-en-france https://u8228.com/q2a/index.php?qa=1098&qa_1=diamox-comprar-internet-puerto-comprar-acetazolamide-efectivo http://se.integration-soundstrue.com/blogs/53/2299/terbinafine-250-mg-ou-commander-lamisil-250-comprime-pellicule

Adite90

http://forum.republicmotorsports.in//19415/donde-para-ordenar-selegiline-sin-receta-seguridad-panam%C3%A1 http://amusecandy.com/blogs/post/125389 http://askexpert.in/index.php?qa=121198&qa_1=farmacia-comprar-generico-proventil-rep%C3%BAblica-proventil http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/99735/low-price-clobetasol-15-mg-buy-online/ http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/40321 http://www.holidayscanada.com/blogs/255/7558/achat-de-betapace-40-mg-acheter-sotalol-canada-en-ligne http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/57/1111/buy-prazosin-5mg-online-where-to-order-minipress-without-presc http://www.haiwaishijie.com/622/discount-triamcinolone-online-ordering-triamcinolone-online http://consuelomurillo.net/oxwall/blogs/post/27362 http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/94/2393/teofilina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-seguridad-donde http://forum.republicmotorsports.in//4728/efavirenz-500mg-order-no-rx-how-can-purchase-sustiva-safely http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/118520 http://snopeczek.hekko.pl/211194/selegiline-ordonnance-achat-eldepryl-generique-pharmacie http://www.casaniloperez.com.uy/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24491

Rianne Opgenoort

Name: Rianne Opgenoort

Was vrijwilliger bij Rakai van 05 nov 2012 tot 28 dec 2012

Over mij:

Hoi! Ik ben Rianne, 24 jaar en woon in Nijmegen. In 2009/2010 ben ik 3,5e maand in Malawi geweest voor een stage vanuit

Meer...